«Nα θεσπίσει η Ελλάδα γενικό σύστημα προστασίας για τα άγρια πτηνά, απαγορεύοντας, ιδίως, την εκ προθέσεως θανάτωσή τους μέσω δηλητηριασμένων δολωμάτων» ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η εν λόγω ανακοίνωση κλιμακώνει τη διαδικασία επί παραβάσει που κινήθηκε από το αρμόδιο όργανο, τον Σεπτέμβριο του 2013.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι «εάν οι ελληνικές αρχές δεν λάβουν μέτρα εντός δύο μηνών, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ».
Ειδικότερα η Επιτροπή, κάνει αναφορά στο παράδειγμα της περιοχής του ποταμού Νέστου (περιοχή που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000), όπου το 2012 καταστράφηκε ολόκληρη αποικία του είδους γύπα, εξαιτίας της χρήσης αυτής της παράνομης πρακτικής. Σημειώνει δε, πως οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει μέχρι τώρα ελάχιστα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος