Μεγάλη πορεία από την Φρανκφούρτη στο Στρασβούργο για την απελευθέρωση του Οτσαλάν

Ακτιβιστές από 21 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στη μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε για να διαμαρτυρηθούν κατά της αιχμαλωσίας του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ο οποίος είναι φυλακισμένος σε απομόνωση στο νησί Ιμραλί της Τουρκίας από το 1999.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 150 ακτιβιστές από διεθνιστικές ομάδες, ξεκίνησε στη Φρανκφούρτη στις 6 Φεβρουαρίου και οι διαδηλωτές έκαναν πορεία 160 χλμ. προς το Στρασβούργο. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για έκτη φορά φέτος, συγκέντρωσε μέλη διαφόρων πολιτικών ομάδων από την Καταλονία, τη χώρα των Βάσκων, τη Γαλλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Σκωτία, την Αγγλία, το Μαρόκο, τη Δανία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κολομβία, Εκουαδόρ, ΗΠΑ, Ολλανδία, Κίνα, Ιρλανδία, Αρμενία και Ουκρανία.

Μια 23χρονη που παραβρέθηκε στην πορεία από το Μαρόκο, δήλωσε ότι ο Οτσαλάν κρατείται άδικα εδώ και 23 χρόνια και ότι παρευρίσκεται στην πορεία για να διαμαρτυρηθεί για την 23χρονη άδικη φυλάκιση του, προσθέτοντας ότι τέτοιες διαδηλώσεις είναι σημαντικές για την ελευθερία του ιδίου και του κουρδικού λαού. «Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα αυτιά του σε τόσους πολλούς ανθρώπους που συγκεντρώνονται από όλο τον κόσμο και φωνάζουν, “Λευτεριά για τον Οτσαλάν», κατέληξε.

Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος