Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκε, χθες βράδυ, η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργάνωσε η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., το Επιμελητήριο Καρδίτσας, το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, το ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων, τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, το ΚΠΕ Μουζακίου και με χορηγό επικοινωνίας το Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας. Επί ένα τετραήμερο, που διήρκησε η Γιορτή, η Καρδίτσα βρέθηκε στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «η οικολογία είναι στάση ζωής».

Τόσο η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Οικολογικών Δραστηριοτήτων και Ειδών Χειροτεχνίας, που λειτούργησε στο Παυσίλυπο, όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, καταδεικνύοντας τη δυναμική του θεσμού.
Όλες αυτές τις ημέρες (από την Παρασκευή 17/9 έως την Κυριακή 20/9), ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τα βιολογικά προϊόντα και την αξία τους έναντι των συμβατικών, να ανταλλάξει απόψεις με τους παραγωγούς, αλλά και να συμμετάσχει σε ένα πλήθος εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, εργαστήρια και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα με θέμα «Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19/9, με ομιλητές καταξιωμένους επιστήμονες.
Η φετινή Γιορτή, εξάλλου, ήταν αφιερωμένη σε αυτό ακριβώς το θέμα, στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει και να προβληματίσει τους πολίτες σχετικά με τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και τις επιπτώσεις που θα επιφέρει σε όλο τον πλανήτη και στην Ελλάδα και τη Θεσσαλία ειδικότερα.
Επιπλέον, η 15η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας είχε επετειακό χαρακτήρα για τα 15 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δράσης και για το λόγο αυτό είχε και το δικό της περίπτερο που περιλάμβανε ΄΄πλούσιο΄΄ αρχειακό υλικό.
Και αυτή τη φορά, οι Καρδιτσιώτες, και όχι μόνον, απέδειξαν εμπράκτως τη στήριξή τους στο θεσμό και το γεγονός αυτό δίνει στους διοργανωτές τη δύναμη να συνεχίσουν την προσπάθεια με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο.
Το ΄΄ραντεβού΄΄ ανανεώνεται για του χρόνου τον Σεπτέμβρη, στην 16η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος