Μαγνησία: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στον σταθμό Σ.Ε.Α – Απόπειρα βιασμού αγοριού καταγγέλλουν οι πρόσφυγες

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στον σταθμό Σ.Ε.Α. μεταξύ Αλμυρού και Σούρπης όπου από χθες το μεσημέρι, βρίσκονται εγκλωβισμένοι περισσότεροι από 300 πρόσφυγες – κυρίως Σύριοι – περιμένοντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το δρομολόγιό τους προς την Ειδομένη. Η Αστυνομία δηλώνει άγνοια για το πότε θα δοθεί εντολή να αναχωρήσουν αφού αυτό εξαρτάται από το αν και πότε θα ανοίξουν τα σύνορα.

Την ίδια ώρα, δεν υπάρχει καμία επίσημη μέριμνα για την διαβίωση των ανθρώπων αυτών, οι μισοί – σχεδόν – από τους οποίους αποφάσισαν να συνεχίσουν πεζή τον δρόμο προς την Ειδομένη, σε έναν δρόμο άκρως επικίνδυνο, όπως είναι η εθνική οδός.  Σε μια προσπάθεια παροχής στοιχειώδους ασφάλειας, περιπολικό της Αστυνομίας ακολουθεί το κονβόι των προσφύγων, ενώ όσοι παρέμειναν στον σταθμό Σ.Ε.Α. έχουν στήσει σκηνές και έχουν απλώσει sleeping bags για να ξαπλώσουν και να κοιμηθούν. Κάποιοι άλλοι επέλεξαν να μείνουν μέσα στα λεωφορεία που τους μετέφεραν.

Οι υπάλληλοι του Σταθμού δηλώνουν πως η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι πρωτόγνωρη, καθώς προκύπτουν και ζητήματα υγιεινής από την χρήση των τουαλετών από τόσο πολλά άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί από τους πρόσφυγες και κυρίως παιδιά, είναι άρρωστα και για τον λόγο αυτό, στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού με γιατρό, για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Όσον αφορά στη σίτιση των ανθρώπων αυτών, η πλειοψηφία δεν έχει την δυνατότητα αγοράς φαγητού από το εστιατόριο – καθώς δηλώνουν πως είναι πολύ ακριβό – και δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα, επιζητούν οποιαδήποτε βοήθεια. Στο πλαίσιο αυτό, η πρωτοβουλία της ΕΡΤ Βόλου, με την συνδρομή επαγγελματιών και επιχειρηματιών της περιοχής, για την παροχή διαφόρων ειδών διατροφής, έγινε ευχαρίστως δεκτή από τους πρόσφυγες. Παράλληλα, σπιτικό φαγητό ετοίμασε για αυτούς, η Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Καταγγελία για απόπειρα βιασμού

Στο μεταξύ,  καταγγελία για απόπειρα βιασμού ενός μικρού αγοριού από την Συρία, με δράστες τρεις Ιρακινούς, έγινε χθες βράδυ στο σταθμό ΣΕΑ όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες. Οι δράστες απειλήθηκαν με λιντσάρισμα από τους υπολοίπους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να τους οδηγήσει στο Τμήμα του Αλμυρού από όπου αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα. Σύμφωνα με μαρτυρίες προσφύγων, οι δράστες της απόπειρας είναι μεταξύ αυτών που συνεχίζουν πεζή τον δρόμο τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος