Λίβανος: Ο στρατός ορκίζεται να υπερασπιστεί την ειρήνη στη χώρα – «Έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή της συμφωνίας» με το Ισραήλ η Γαλλία

Ο στρατός του Λιβάνου ορκίστηκε σήμερα να υπερασπιστεί την ειρήνη στη χώρα, την επομένη μιας διαδήλωσης υποστηρικτών της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ κατά της υπογραφής της συμφωνίας-πλαίσιο μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ με σκοπό μια «διαρκή ειρήνη».

«Η διοίκηση του στρατού δεν θα ανεχτεί καμία παραβίαση της ασφάλειας ούτε καμία απειλή για την ειρήνη στη χώρα μέσω ενεργειών με απρόβλεπτες συνέπειες, αποκλεισμούς δρόμων ή επιθέσεις κατά δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας», τόνισε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα, η Γαλλία δήλωσε ότι είναι «έτοιμη να συνεισφέρει» στη συμφωνία-πλαίσιο ανάμεσα στον Λίβανο και το Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία αυτή θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση της λιβανικής κυριαρχίας.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, απέρριψε τη συμφωνία, κατηγορώντας τη λιβανική κυβέρνηση ότι παραχωρεί την κυριαρχία της χώρας.

«Δεσμευμένη για την ασφάλεια του Ισραήλ καθώς και του Λιβάνου και αφοσιωμένη στη διατήρηση της ειρήνης στο Νότιο Λίβανο, η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην εφαρμογή αυτής της συμφωνίας-πλαισίου και στην επίτευξη όλων αυτών των στόχων», ανέφερε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι η συμφωνία πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη αποκατάσταση της λιβανικής κυριαρχίας.

Υποστήριξε επίσης το «πλήρες μονοπώλιο των όπλων» από τη λιβανική κυβέρνηση και την απόσυρση του ισραηλινού στρατού από το λιβανικό έδαφος.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος