Λέσβος: ΕΕΣ και Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις προσέφεραν υγειονομικό υλικό και εκπαίδευση σε ιδρύματα του νησιού

Κοινή πρωτοβουλία ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο ανέλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «προΣfΕΕρουμε». Η πρωτοβουλία στοχεύει στη στήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, εστιάζοντας σε ζητήματα υγείας και ψυχικής υγείας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Ο ΣΦΕΕ θα προσφέρει φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, που φιλοξενούν περισσότερους από 160 ωφελούμενους και απασχολούν περίπου 80 εργαζομένους. Οι δομές που θα ενισχυθούν είναι η Μονάδα Ηλικιωμένων «Ο Άγιος Γεώργιος Μυτιλήνης», το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «ΚΥΨΕΛΗ» και ο Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας Πλωμαρίου.

Ταυτόχρονα, ο Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσει εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας στο Γηροκομείο Μυτιλήνης.

“Η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ΕΕΣ να βρίσκεται δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Dr. Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ Αν. Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος