Νέο κύκλο επαφών στην Κύπρο ξεκινά σήμερα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία έφθασε χθες, Πέμπτη (4/12), το βράδυ στο νησί.
Η κ. Ολγκίν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί στις 11 σήμερα το πρωί στα κατεχόμενα με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Έρχιουρμαν.
Εξάλλου αύριο το πρωί στις 10 η κ. Ολγκίν θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.
Στις 11 Δεκεμβρίου οι δυο ηγέτες θα επισκεφθούν από κοινού τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) και ακολούθως θα έχουν κοινή συνάντηση υπό την καθοδήγηση της κ. Ολγκίν, όπως έχει ανακοινώσει ο εκπρόσωπος των ΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ.
Υπενθυμίζεται πως η κ. Ολγκίν συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην πρώτη συνάντηση που είχαν τον περασμένο μήνα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Έρχιουρμαν μετά την ανάδειξη του τελευταίου στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, ο οποίος την φιλοξένησε στην οικία του στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος