Τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 220 άνθρωποι σε επείγοντα περιστατικά στην Ιαπωνία λόγω καύσωνα. Ρεκόρ θερμοκρασιών Ιουνίου σε 14 πόλεις, 34,4°C στο κέντρο του Τόκιο.
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι πέθαναν στην Ιαπωνία, μια χώρα που επλήγη από καύσωνα από την αρχή της εβδομάδας, και δεκάδες άλλοι έχουν λάβει τις πρώτες βοήθειες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές την Τετάρτη, σύμφωνα με το AFP.
Συνολικά, 14 πόλεις κατέγραψαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον Ιούνιο.
Η θερμοκρασία ανέβηκε στους 34,4°C στο κεντρικό Τόκιο, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA).
Τουλάχιστον τρεις θάνατοι που συνδέονται με τις υψηλές θερμοκρασίες αναφέρθηκαν από τις τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές, όπου εκδόθηκαν συναγερμοί για «καύσωνα».
Την Τετάρτη, τουλάχιστον 57 άτομα έλαβαν επείγουσα περίθαλψη στο Τόκιο λόγω της ζέστης.
Την Τρίτη, καταγράφηκαν 169 τέτοιες περιπτώσεις.
Το καλοκαίρι, οι ιαπωνικές αρχές ζητούν από τον πληθυσμό, ιδίως τους ηλικιωμένους, να προστατεύσουν τον εαυτό τους και να παραμείνουν σε κλιματιζόμενους χώρους.
Οι ηλικιωμένοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των θανάτων που σχετίζονται με τη ζέστη τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το περασμένο καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί στο αρχιπέλαγος τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Ιαπωνία καταγράφει ρεκόρ εισροής τουριστών – αύξηση 21% στους ξένους επισκέπτες τον Μάιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Μετάφραση: Μικαέλα Λαμπρινίδου
Πηγή: AFP, news.ro
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος