Κοζάνη: Εγκαίνια Δομής για Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Παρουσία του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025 στις 11.30 το πρωί τα εγκαίνια του Οικοτροφείου με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (αυτισμό).

Το Οικοτροφείο, που θα είναι για 15 άτομα θα δημιουργηθεί στην Κοιλάδα, στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Ελλησπόντου, που έχει παραχωρηθεί στην «ΑΜΚΕ IONOS για 11 χρόνια.

Προβλέπεται να γίνουν 25 προσλήψεις με συμβάσεις 14μηνης εργασίας, ενώ θα στελεχωθεί από ψυχίατρο, παθολόγο, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, νοσηλευτές και φροντιστές.

Στη Δομή αυτή θα παρέχονται ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης, ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση, προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης, εκπαίδευσης, προεπαγγελματική κατάρτιση και ψυχαγωγία σε άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος