Κόντρα Ζ. Κωνσταντοπούλου και Ι. Λαμπρόπουλου για τα μπλόκα αγροτών και τη βία στη Νίκαια

Σύνοψη
  • Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στην πρόεδρο της «Πλεύσης Ελευθερίας» είπε ότι η Πυροσβεστική και Αστυνομία «δίνουν μάχη αυτό το δύσκολο 48ωρο για να προστατεύσουν ζωές»

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ιωάννη Λαμπρόπουλο, με αφορμή τα επεισόδια στη Νίκαια και τις καταγγελίες για αστυνομική βία σε βάρος αγροτών που συμμετέχουν στα μπλόκα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η κα. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η αστυνομία διεμβολίζει μπλόκα με κλούβες και κάνει χρήση χημικών εις βάρος αγροτών, ζητώντας να μάθει «με ποιες εντολές» έδρασαν οι δυνάμεις που «ξυλοκόπησαν διαδηλωτές».

Ο υφυπουργός απάντησε ότι Πυροσβεστική και Αστυνομία «δίνουν μάχη το δύσκολο 48ωρο για να προστατεύσουν ζωές» και ότι «όλες οι κοινωνικές ομάδες έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία, όχι όμως στην παραβίαση δικαιωμάτων των άλλων». Διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν εντολές για αστυνομική βία και έκανε λόγο για «λίγους που προκάλεσαν επεισόδια», τονίζοντας ότι η αστυνομία «ήταν εκεί για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι».

Η Κωνσταντοπούλου αντέτεινε πως στηρίζει ξεκάθαρα τα αγροτικά μπλόκα «είναι ο μόνος τρόπος που έχουν οι αγρότες και όχι τα λαμόγια, όπως φραπέδες και χασάπηδες, που σε αυτούς δεν τους σπάτε τα πλευρά και δεν τους ρίχνετε χημικά», είπε και πρόσθεσε: «Η αστυνομία δεν είναι για να πατάσσει την εγκληματικότητα; Πώς σας έχουν ξεφύγει όλοι αυτοί και είναι μέσα στο κόμμα σας;»

Ο υφυπουργός απάντησε σε προσωπικό τόνο, υποστηρίζοντας ότι προέρχεται ο ίδιος από αγροτική οικογένεια και πως «δεν είναι κανείς πιο ευαίσθητος από εμένα στο ζήτημα του αγρότη».

Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο υφυπουργός ρώτησε αν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συμφωνεί να «κλείσουν δρόμοι, σύνορα, λιμάνια και τελωνεία εν όψει Χριστουγέννων».

Ο Λαμπρόπουλος κάλεσε τέλος τους αγρότες σε διάλογο, υποσχόμενος ότι «όλες οι επιδοτήσεις θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου» και ότι «οι συνεπείς θα πάρουν και περισσότερα».

Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος