Κεντάκι: Εγκλωβισμένη στα ερείπια έκανε live μέσω FB ζητώντας βοήθεια – «Το μόνο που άκουγες ήταν τα ουρλιαχτά των ανθρώπων»

Σε κατάσταση μείζονος καταστροφής ανακύρηξε το Κεντάκι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά το φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλων που έπληξαν την πολιτεία. Στο  εργοστάσιο κεριών στο Κεντάκι που μετατράπηκε σε σύμβολο της καταστροφής μετά το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων, συνεχίζεται η αναζήτηση για επιζώντες που μπορεί να έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια.

Η Κιάννα Πάρσονς-Περέζ, ήταν μεταξύ των υπαλλήλων που δούλευε νυχτερινή βάρδια στο εργοστάσιο. Η γυναίκα κατάφερε να βγει με ασφάλεια από τα συντρίμμια και μίλησε στην εκπομπή Today του NBC για την εμπειρία της.

«Ήταν πολύ τρομακτικό», δήλωσε στην εκπομπή. «Όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Μας πήγαν στο καταφύγιο που υπάρχει για καταιγίδες και ήμασταν όλοι εκεί. Τότε, τα φώτα άρχισαν να τρεμοπαίζουν και ξαφνικά, νιώσαμε μια ριπή ανέμου. Τότε, τα αυτιά μου άρχισαν να πονάνε, σα να ήμουν σε αεροπλάνο».

Στη συνέχεια, η γυναίκα είπε ότι ήταν πολύ δύσκολο να παραμείνει ακίνητη. «Και τότε, όλα άρχισαν να καταρρέουν και το μόνο που άκουγες ήταν κραυγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η Πάρσονς-Περέζ σημείωσε ότι στο εργοστάσιο εργάζονταν πολλοί ισπανόφωνοι οι οποίοι άρχισαν να «προσεύχονται στα ισπανικά ενώ άλλοι ούρλιαζαν». Αφού κάλεσε το 911, η γυναίκα άρχισε να κάνει ζωντανή μετάδοση στο Facebook σε μια προσπάθεια να καλέσει σε βοήθεια.

«Έκανα ζωντανή μετάδοση στο Facebook επειδή προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμη και να κρατήσω και όλους τους άλλους ήρεμους ώστε να μπορέσω να καλέσω σε βοήθεια», δήλωσε η γυναίκα. «Ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου».

Η Πάρσονς-Περέζ και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν για δύο ώρες καθώς περίμεναν να φτάσει βοήθεια. Κάθε λεπτό που περνούσε, η γυναίκα ένιωθε ότι δεν θα τα κατάφερνε να βγει ζωντανή, ειδικά όταν έπεσε κάτι πάνω της μετά την κατάρρευση της οροφής του εργοστασίου.

«Δεν πίστευα καθόλου ότι θα τα κατάφερνα. Ήμουν τόσο φοβισμένη», δήλωσε. «Έπεσα πολύ άσχημα. Ήμουν σε μια περίεργη θέση για τόση ώρα που δεν αισθανόμουν τα πόδια μου», πρόσθεσε.

Η Πάρσονς-Περέζ δεν ήξερε τι συνέβαινε μέχρι που ένας άνδρας από την ομάδα έρευνας και διάσωσης πήγε να τη βοηθήσει. Παρόλο που τον παρακάλεσε να τη μετακινήσει, εκείνος της είπε ότι θα έπρεπε να περιμένει λίγο, επειδή ήταν παγιδευμένη στα χαλάσματα. Ευτυχώς, με τη βοήθεια κρατουμένων από τη φυλακή της κομητείας Graves, οι οποίοι συμμετείχαν στη διάσωση, η γυναίκα κατάφερε να βγει ζωντανή από τα χαλάσματα.

«Μερικοί από αυτούς τους κρατούμενους δούλευαν μέχρι τελικής πτώσης για να μας βγάλουν έξω», είπε.

ΠΗΓΗ: NBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος