Ό,τι πρέπει για finger food για τα αποκριάτικα πάρτι. Νόστιμη συνταγή, με απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” κεφτεδάκια κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού.
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 500 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 60 γραμμ. φρυγανιά τριμμένη ή 3 φέτες ψίχα ψωμιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σος γιαουρτιού
- 1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμ.)
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Ζυμώνουμε σε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε σε ταψάκι που έχουμε πρώτα ρίξει αλεύρι από κάτω.Ανακινούμε προσεκτικά μέχρι τα κεφτεδάκια να καλυφτούν από το αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε φριτέζα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι για περίπου 5-6 λεπτά.
- Τα βγάζουμε προσεκτικά σε ταψάκι με απορροφητικό χαρτί από κάτω.
- Για τη σος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σος στο πλάι και προαιρετικά με φέτες λεμονιού ή μοσχολέμονου.
* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.