Καβάλα: Οινοτουρισμός και γαστρονομία «πρωταγωνιστούν»

Διήμερο με επίκεντρο τον οινοτουρισμό και τη γαστρονομία διοργανώνει η Αναπτυξιακή Καβάλας, την Πέμπτη 27 Μαρτίου και την Παρασκευή 28 Μαρτίου, με στόχο την προώθηση της τοπικής παραγωγής.

Η πρώτη δράση είναι ένα Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο «Αυθεντικοί γαστρονομικοί προορισμοί» και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου, από το πρωί σε εστιατόριο της πόλης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, φορείς και επιχειρηματίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού.

Θα γίνουν εισηγήσεις και παρεμβάσεις σχετικά με την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού ενώ θα υπάρξει γευσιγνωσία με αυθεντικές τοπικές γεύσεις, βασισμένες σε αγνά υλικά από παραγωγούς της περιοχής.

Για την Παρασκευή η Αναπτυξιακή Καβάλας διοργανώνει την εκδήλωση «Τα πλεονεκτήματα του οινοτουρισμού για τον τοπικό προορισμό και παρουσίαση τοπικών ποικιλιών»… 

Θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Βιβλία Χώρα, στις 11 το πρωί.

Έχουν προγραμματιστεί ομιλίες από εκπροσώπους επιχειρηματικών και τοπικών φορέων των κλάδων οίνου, τουρισμού, εστίασης και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου γύρω από το ελληνικό κρασί και τις καλές πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής προώθησης του οινοτουρισμού.

Κύριος στόχος είναι η μετατροπή των οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποιητικής δραστηριότητας της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και τον πολιτισμό καθώς και η ανάδειξη της δυναμικής των περιοχών παρέμβασης ως οινοτουριστικοί προορισμοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος