Περίπου 2.500 μετανάστες από τη Μυτιλήνη μετακινήθηκαν χθες (Τρίτη) προς Θεσσαλονίκη και Κιλκίς μέσω της Καβάλας.
Οι πρώτοι 1.200 έφθασαν το πρωί με το πλαίο της γραμμής. Ανάλογος αριθμός μεταναστών έφθασε στις 10 το βράδυ με έκτακτο δρομολόγιο. Για τη μετακίνησή τους επέλεξαν είτε ταξί, είτε λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ.
Το πρωί, εθελοντές συλλόγων και φορέων της πόλης μοίρασαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά κυρίως. Το βράδυ, έστειλαν στη Μυτιλήνη τα πεντακόσια πενήντα κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια, που μάζεψαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., με απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, παραχώρησε έως το τέλος του χρόνου την χρήση σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας ιδιοκτησίας της.Σκοπός της είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των ιατρικών αναγκών των μεταναστών και προσφύγων που συσσωρεύονται στην Ελληνοσκοπιανή μεθόριο και ειδικά στην Ειδομένη. Η διαχείριση της μονάδας θα γίνει από την 4η Δ.Υ.Π.Ε. Μακεδονίας και Θράκης, του Υπουργείου Υγείας.
(φωτο: Πέτρος Νικολαϊδης)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος