Κατεπείγουσα ερώτηση Στέλιου Κυμπουρόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έλλειψη φαρμάκων

Κατεπείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση ενόψει της έλλειψης φαρμάκων πρώτης ζήτησης κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Όπως αναφέρει, το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς το πρόβλημα επάρκειας συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλα τα κράτη μέλη. Αναμφίβολα σε αυτό έχει συμβάλει η μειωμένη παραγωγή απότοκο της πανδημίας Covid-19, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση που έχει επιφέρει, η μείωση της παραγωγικής διαδικασίας σε χώρες που διαθέτουν πρώτες ύλες, αλλά και η παράλληλη εξαγωγή των φαρμάκων από χώρα σε χώρα εντείνει το πρόβλημα.

Κρίνεται λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν κεντρικές πολιτικές σε επίπεδο του συνόλου της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Για αυτό το λόγο ο κ. Κυμπουρόπουλος αναζητά τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει το ζήτημα σε βραχυπρόθεσμο και μακρυπρόθεσμο επίπεδο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών αλλά και να ενισχυθεί η παραγωγή φαρμάκων πρώτων υλών εντός της Ε.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος