Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα (20/9) ο 17χρονος, ο οποίος έδινε μάχη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μετά από ανακοπή που υπέστη έξω από το σχολείο του, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (18/9), όταν ο 17χρονος κατέρρευσε, με το προσωπικό του σχολείου να ενημερώνει το ΕΚΑΒ, αλλά και τον ιδιώτη γιατρό του Πευκοχωρίου και αντιπρόεδρο του KIDS SAVE LIVES, Κωνσταντίνο Λαζαρίδη. Διαπιστώθηκε ότι ο μαθητής δεν ανέπνεε και βρισκόταν σε καρδιακή ανακοπή. Χρησιμοποιήθηκε άμεσα απινιδωτής, ο οποίος κατέγραψε απινιδώσιμο ρυθμό, και χορηγήθηκε η πρώτη απινίδωση, ενώ συνεχίστηκε η καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μέχρι την άφιξη του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ο 17χρονος ανέκτησε αρχικά καρδιακό ρυθμό, ωστόσο στη συνέχεια υπέστη νέα καρδιακή ανακοπή. Η αναζωογόνηση συνεχίστηκε μέσα στο ασθενοφόρο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και τον γιατρό.
Με τη συνδρομή περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., που άνοιγε τον δρόμο, ο μαθητής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ενώ καθ’ οδόν συνεχίζονταν η ΚΑΡΠΑ και η χρήση απινιδωτή. Η προσπάθεια αναζωογόνησης διήρκεσε συνολικά περίπου 50 λεπτά, στο σχολείο, στο ασθενοφόρο και στο Κέντρο Υγείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά απινιδώσεις.
Στη συνέχεια, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για περισσότερες από 24 ώρες σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου. Παρά τη μάχη των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 17χρονος κατέληξε το πρωί.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΙΜΟΣ ΦΑΚΑΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε κρίσιμη κατάσταση ο 17χρονος που κατέρρευσε σε προαύλιο σχολείου στη Χαλκιδική
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος