Καταγγέλθηκε η σύμβαση του δήμου με την εταιρεία ΣΑΒ για το πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ

Το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, κατήγγειλε κατά πλειοψηφία τη σύμβαση του Δήμου  με την εταιρεία ΣΑΒ για το πάρκινγκ στα ΚΤΕΛ. Η εταιρεία  δεν έχει καταβάλλει μισθώματα από το 2012 μέχρι και σήμερα και η οφειλή, μαζί με τους τόκους υπερημερίας, έχει φθάσει πλέον στο ποσό των 344.508,22 ευρώ. Η εταιρεία τελευταία στιγμή κατέβαλλε ποσό 30.000 ευρώ έναντι και ζήτησε να αναβληθεί το θέμα για να βρεθεί τρόπο να ρυθμιστεί το χρέος, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό.
Ο δήμαρχος Θαν. Θεοδώρου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, ενημέρωσε ότι σήμερα το πρωί εμφανίστηκε εκπρόσωπος της εταιρείας και κατέβαλλε 30.000 ευρώ έναντι οφειλών. Επίσης εγγράφως πρότεινε να στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του χρέους να καταβάλλει κάθε μήνα 10.000 ευρώ και να ξεκινήσει με τα μισθώματα του 2016 και να καταβάλλει τέλος Μαρτίου 30.000 ευρώ, καθώς σύμφωνα με τη σύμβαση η εταιρεία πληρώνει το δήμο κάθε τρεις μήνες.  «Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε αναβολή του θέματος αν είχε καταβάλει η εταιρεία το 30% της οφειλής, δηλαδή 70.000 ευρώ και να έχει καταθέσει αίτημα ρύθμισης. Η δική μας εισήγηση παραμένει να προχωρήσουμε σε καταγγελία σύμβασης για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου».
Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν κι άλλες τέτοιες υποθέσεις που θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λαμβάνοντας το λόγο η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσα Οικονόμου, εξέφρασε τον προβληματισμό της και ζήτησε η δημοτική αρχή να διερευνήσει και πάλι το θέμα, δίνοντας αναβολή στο θέμα της καταγγελίας της σύμβασης, ενώ ο σύμβουλος της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Τ. Δουλόπουλος, τόνισε αν υπάρχουν  περιθώρια ή να αναβληθεί το θέμα ή να γίνει μια συζήτηση, αν κι εφόσον νομικά είναι ο Δήμος κατοχυρωμένος για να μην χάσει χρήματα.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, από τη στιγμή που η εταιρεία επέδειξε καλή θέληση. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΣΑΒ, δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύεται να πληρώσει όσα οφείλει, αν και από τότε που λειτουργεί το συγκεκριμένο πάρκινγκ συνεχώς “μπαίνει μέσα, αλλά δεν το κλείνουμε γιατί επενδύσαμε πέντε εκατ. ευρώ και ελπίζουμε ν’ αλλάξει η κατάσταση για να τα πάρουμε πίσω. Εκτός αν θέλει ο δήμος να πληρώσει τα 5 εκ. ευρώ και να αποχωρήσουμε”.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και  σύμβουλος της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτης ανέφερε ότι η εταιρεία έχει έσοδα από την ενοικίαση του κτιρίου ύψους 100.000 ευρώ και θα μπορούσε να πληρώνει κανονικά το δήμο και ζήτησε να καταγγελθεί η σύμβαση, διαφορετικά τόνισε “θα κατηγορηθούμε για διαπλοκή”. Ο Αντιδήμαρχος Δημ. Λιβογιάννης με την ιδιότητα του νομικού εξήγησε ότι από τη στιγμή που καταγγέλλεται η σύμβαση,  απαιτείται να παρέλθει χρονικό διάστημα 15 ημερών για να προχωρήσουν τα αποτελέσματα της καταγγελίας κι αν το ποσό αποπληρωθεί ή γίνει ρύθμιση, τότε αίροντα τα αποτελέσματα της καταγγελίας. Επιπλέον και στην περίπτωση έκδοσης διαταγής πληρωμής, με την παρέλευση του 15νθημέρου,  ο ανάδοχος έχει προθεσμία 20 ημέρες να καταβάλλει το μίσθωμα.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος