Καναδός αγρότης «έφαγε» πρόστιμο 62.000 δολαρίων εξαιτίας ενός…emoji

Ο δικαστής αποφάσισε ότι το emoji του ανασηκωμένου αντίχειρα είναι εξίσου έγκυρο με την υπογραφή.

Καναδός δικαστής έκρινε ότι το emoji του του ανασηκωμένου αντίχειρα (thumbs-up) είναι εξίσου έγκυρο με την υπογραφή, υποστηρίζοντας ότι τα δικαστήρια πρέπει να προσαρμοστούν στη «νέα πραγματικότητα» του τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων. Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την απόφαση του δικαστή να επιβάλλει πρόστιμο 61.442 δολαρίων σε έναν αγρότη για αθέτηση συμβολαίου.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η υπόθεση ξεκίνησε το 2021 όταν ένας αγοραστής σιτηρών έστειλε ένα μαζικό γραπτό μήνυμα σε πελάτες του, ενημερώνοντάς τους ότι η εταιρεία του επιθυμούσε να αγοράσει 86 τόνους λιναριού. Ο αγοραστής, Κεντ Μίκελμπορο, μίλησε στο τηλέφωνο με τον ιδιοκτήτη μιας γεωργικής εταιρείας, τον Κρις Άχτερ, και στη συνέχεια του έστειλε με γραπτό μήνυμα μια φωτογραφία ενός συμβολαίου για την παράδοση του λιναριού τον Νοέμβριο, ζητώντας του να «επιβεβαιώσει το συμβόλαιο». Ο Άχτερ απάντησε στο συγκεκριμένο μήνυμα με ένα emoji «thumbs-up». Ωστόσο ο Μίκελμπορο – ο οποίος συνεργαζόταν με τον Άχτερ για αρκετά χρόνια – δεν παρέλαβε ποτέ το εμπόρευμα. Ο αγοραστής επισήμανε προηγούμενες συμβάσεις που επιβεβαιώθηκαν με γραπτό μήνυμα, υποδηλώνοντας ότι το emoji σήμαινε ότι ο Άχτερ συμφωνούσε με τους όρους της σύμβασης.

Ωστόσο ο αγρότης δήλωσε ότι το emoji υποδήλωνε μόνο ότι είχε λάβει τη σύμβαση στο γραπτό μήνυμα.

«Αρνούμαι ότι το emoji με τον αντίχειρα είναι ψηφιακή υπογραφή της ελλιπούς σύμβασης», δήλωσε στην κατάθεσή του. «Δεν είχα χρόνο να διαβάσω τη σύμβαση και απλώς ήθελα να δηλώσω ότι έλαβα το γραπτό μήνυμα», πρόσθεσε.

Ο δικαστής, Τίμοθι Κιν, δήλωσε: «Αυτό το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι ένα thumbs-up emoji είναι ένα μη παραδοσιακό μέσο για την “υπογραφή” ενός εγγράφου, αλλά παρόλα αυτά, υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν ένας έγκυρος τρόπος υπογραφής».

«Αυτή φαίνεται να είναι η νέα πραγματικότητα στην καναδική κοινωνία και τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση emojis και παρόμοιων συμβόλων», κατέληξε ο δικαστής.

ΠΗΓΗ: Reuters, Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος