Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει το απόγευμα της Τρίτης (6/10) στην Καλλιθέα, όταν σε δύο πολυκατοικίες εντοπίστηκαν φιαλίδια με ουσία που κρίθηκε ύποπτη και ενδεχομένως επικίνδυνη.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Λασκαρίδου. Οι νέοι ιδιοκτήτες του ακινήτου εντόπισαν τα φιαλίδια και ειδοποίησαν τις αρχές, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.
Μετά τον αρχικό έλεγχο, εκτιμήθηκε ότι η ουσία ενδέχεται να είναι πικρικό οξύ, υλικό που κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, και σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της ΤΕΕΜ, το οποίο προχώρησε στην ασφαλή περισυλλογή των δύο φιαλιδίων για εργαστηριακή εξέταση.
Για προληπτικούς λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες της περιοχής, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων και την απομάκρυνση του υλικού ο συναγερμός έληξε και οι ένοικοι επέστρεψαν στα διαμερίσματά τους.
Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν πλέον το περιεχόμενο των φιαλιδίων και τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκαν στο διαμέρισμα.
Σχετική είδηση: Συναγερμός στην Καλλιθέα: Εντοπίστηκαν ύποπτα φιαλίδια με πικρικό οξύ – Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος