Live η πορεία της κακοκαιρίας Erminio – Ακραία ύψη βροχής, ποιες περιοχές «πνίγηκαν» και τι έρχεται

Η κακοκαιρία Erminio έφερε πρωτοφανείς ποσότητες νερού σε πολλές περιοχές της χώρας, με τα ύψη βροχής να αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μήνες μέσα σε λίγες ώρες. Σε αρκετές περιοχές εκτός Αττικής καταγράφηκαν ακόμη και τετραπλάσιες ή πενταπλάσιες τιμές από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στη Ρόδο, την Ύδρα και τον Πόρο οι βροχοπτώσεις ξεπέρασαν τοπικά τους 150 τόνους νερού ανά στρέμμα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα. Αντίστοιχα, στη Νέα Μάκρη οι συνέπειες ήταν τραγικές, ενώ στην Αττική καθοριστικό ρόλο έπαιξε το Πεντελικό Όρος, καθώς οι περιοχές που γειτνιάζουν με αυτό δέχθηκαν έως και 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το εντυπωσιακό αλλά και καταστροφικό βαρομετρικό χαμηλό απομακρύνεται σταδιακά, επιτρέποντας σε ένα νέο δυτικό σύστημα να κινηθεί προς τη χώρα και να επηρεάσει τον καιρό τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως σε Πελοπόννησο, Κρήτη και το Αιγαίο, ενώ στην Αττική αναμένονται μόνο τοπικές και σύντομες μπόρες. Οι άνεμοι υποχωρούν από τα 9–10 στα 7–8 μποφόρ, γεγονός που θεωρείται σημαντική βελτίωση.

Η αστάθεια θα παραμείνει, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται μεσημβρινές μπόρες. Από το Σαββατοκύριακο, και ιδιαίτερα από την Κυριακή, τα φαινόμενα θα περιοριστούν.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, προς το τέλος της εβδομάδας δεν αποκλείεται νέα αλλαγή, η οποία θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες.

Live η πορεία της κακοκαιρίας:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος