Καιρός: Τελευταία ημέρα αστάθειας – Ενισχύεται το μελτέμι το Σαββατοκύριακο – Πρόγνωση από την Α. Τυράσκη

Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αναμένονται σήμερα, ενώ από το Σαββατοκύριακο το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Σήμερα θα είναι ουσιαστικά η τελευταία ημέρα αξιόλογης αστάθειας, με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στον ηπειρωτικό κορμό, κυρίως στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Παράλληλα, το μελτέμι έχει ήδη αρχίσει να ενισχύεται. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα επηρεάζουν και τα ανατολικά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά αλλά ανεκτά επίπεδα, κοντά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να αναμένονται ακραίες συνθήκες καύσωνα.

Το Σάββατο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά, με λίγες μόνο τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά. Την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως οι βοριάδες θα ενισχυθούν περαιτέρω, φτάνοντας τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η ενίσχυση των ανέμων θα αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, όπου αναμένεται υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη το μελτέμι θα αρχίσει να εξασθενεί, γεγονός που θα μειώσει τον κίνδυνο πυρκαγιών, όμως ταυτόχρονα θα επιτρέψει στη θερμοκρασία να ανέβει. Προς τα μέσα της εβδομάδας ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 38 βαθμούς, καθώς θερμότερες αέριες μάζες από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθούν προς τη χώρα μας.

Παρόλα αυτά, δεν αναμένονται ακραίες τιμές, καθώς το κύμα ζέστης που επηρεάζει την Ευρώπη θα έχει αρχίσει να εξασθενεί όταν φτάσει στην περιοχή μας.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος