Καιρός: Μικρή ανάσα δροσιάς – εξασθενεί το μελτέμι πριν την επιστροφή του το Σάββατο – Πρόγνωση από τον Π. Γιαννόπουλο


Σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, το μελτέμι εξασθενεί ελαφρώς σήμερα, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Η μεγαλύτερη ένταση των ανέμων θα εκδηλωθεί στη νότια Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες, όπου θα φτάνουν τα 6 και πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά ηπειρωτικά, οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα: στα δυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 37°C, στην Αττική θα φτάσει τους 33-34°C και στη Θεσσαλονίκη τους 32°C.

Αύριο αναμένεται όμορφος, καλοκαιρινός και σχετικά δροσερός καιρός, με τους ανέμους στο βόρειο Αιγαίο να ενισχύονται εκ νέου από το απόγευμα. Το Σάββατο θα πνέουν τοπικά στο Αιγαίο άνεμοι 7 με 8 μποφόρ – η ημέρα με τις ισχυρότερες εντάσεις ανέμου για αυτή την περίοδο. Από την Κυριακή αναμένεται και πάλι εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η Ευρώπη ξεκίνησε από χθες μια νέα εποχή στη δορυφορική μετεωρολογία, με την εκτόξευση του MetOp Δεύτερης Γενιάς A1 (MetOp-SGA1). Πρόκειται για τον πρώτο δορυφόρο της νέας σειράς πολικής τροχιάς. Η προηγούμενη ήταν 

Ο MetOp-SGA1  φέρει ένα πλήρες πακέτο εξελιγμένων αισθητήρων, σχεδιασμένων να προσφέρουν κρίσιμα δεδομένα για την πρόγνωση του καιρού, την έγκαιρη ανίχνευση καταιγίδων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.

Η ΕΡΤ ήταν εκεί.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος βρέθηκε στην εκδήλωση για την εκτόξευση του μετεωρολογικού δορυφόρου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Φυσικός Μετεωρολόγος M.Sc., FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος