Ενθαρρυντική είναι η πρόγνωση του καιρού για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα καθώς σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του ΕΡΤnews, Νικολέττα Zιακοπούλου, αναμένονται καλές συνθήκες για την Ανάσταση και το ψήσιμο του οβελία.
Οι περιφορές των Επιταφίων απόψε θα γίνουν χωρίς βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 13 – 15 Κελσίου, λίγο υψηλότερα στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 – 5 μποφόρ.
Για το Μεγάλο Σάββατο, προβλέπεται συννεφιά και παροδικές, ασθενείς βροχές, κυρίως το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα και το μεσημέρι προςαπόγευμα σε ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18-20 Κελσίου, με την αίσθηση της άνοιξης να κυριαρχεί.
Την ώρα της Ανάστασης, οι βροχές θα έχουν σταματήσει. «Δεν θα χρειαστούμε ομπρέλα, αλλά θα χρειαστούμε μπουφάν», καθώς το κρύο θα είναι αισθητό σε πολλές περιοχές.
Την Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι ιδανικός καθώς προβλέπεται ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις και θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 22 Κελσίου με περαιτέρω άνοδο μέσα στην ημέρα.
Ωστόσο λίγες βροχές αναμένονται από το μεσημέρι και μετά, χωρίς να επηρεάζουν το ψήσιμο του αρνιού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος