Και η Γεωργία θα υποβάλει αίτηση για να της χορηγηθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας της ΕΕ

Αίτηση για ένταξη στην ΕΕ, θα υποβάλει άμεσα η Γεωργία, σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει επειγόντως την αίτηση για ένταξη και να λάβει την απόφαση να χορηγήσει στη Γεωργία το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ, δήλωσε πριν από λίγο ο ηγέτης του κόμματος Ιρακλί Κομπαχίτζε.

Μόλις χθες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ της χορήγησης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία, χωρίς η σύσταση του Κοινοβουλίου προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να είναι δεσμευτική. Στη Γεωργία, η ψήφος υπέρ της Ουκρανίας θεωρήθηκε ενθαρρυντική.

Ο στόχος να γίνει μέλος της ΕΕ κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της Γεωργίας, καθώς και στο σύνταγμα της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, η εντολή εισδοχής στην ΕΕ δεν θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι το 2024, αλλά η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιταχύνει τώρα και αυτή τη διαδικασία .

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία θεωρεί εδώ και καιρό την προσέγγιση της Γεωργίας με τη Δύση ως διαταραχή των συμφερόντων της. Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών κορυφώθηκαν με τον πόλεμο του Καυκάσου το 2008, ο οποίος κατέληξε σε ήττα της Γεωργίας.

Στρασβούργο Ανταπόκριση Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος