Και η Δημοκρατία της Μολδαβίας θα υποβάλλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ -Ουδετερότητα δηλώνει το Καζακστάν

Μετά την Ουκρανία και την Γεωργία, σήμερα το απόγευμα και η Δημοκρατία της Μολδαβίας εξέφρασε επισήμως την επιθυμία της να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην ΕΕ.

Για αυτό τον λόγο η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σαντού υπέγραψε επίσημη αίτηση για ένταξη της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες τις επόμενες ημέρες. «Θέλουμε να ζούμε με ειρήνη, δημοκρατία και ελευθερία» τόνισε η Πρόεδρος της Μολδαβίας.

Το Καζακστάν δήλωσε ουδετερότητα στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Unian, το οποίο επικαλείται  καζακικά μέσα ενημέρωσης, το Καζακστάν έχει δηλώσει την ουδετερότητά του στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. «Η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν έχει καμία σχέση με το Καζακστάν», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Καζακστάν Σουλτάν Καμαλετντίνοφ. «Δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά».

Ο πρόεδρος Κασιμ Γιομαρτ Τοκαγιεβ έγραψε στο Twitter ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Του είπα ότι είναι πολύ σημαντικό να συμφωνήσουμε σε μια λύση της κατάστασης στην Ουκρανία μέσω διαπραγματεύσεων ».

Το Καζακστάν είναι μέρος του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας , μιας στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Ρωσίας που περιλαμβάνει τη Λευκορωσία. Ωστόσο, η χώρα δεν υποστήριξε την αναγνώριση από τη Ρωσία των αυτονομιστικών περιοχών στην ανατολική Ουκρανία, με τις οποίες ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος