Κ. Βλάσης στο ΕΡΤnews: Τον Οκτώβριο αναμένεται η τελική έκθεση για το Εθνικό Απολυτήριο

«ΤοΕθνικό Απολυτήριο θα έχει μεγάλη ισχύ και θα μειώθει το στρες των μαθητών που σήμερα η τύχη τους κρίνεται από τις τέσσερις ημέρες των Πανελληνίων» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Βλάσης μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή Newsroom με τον Γιώργο Σιαδήμα.

Ο υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι αλλαγές δεν αφορούν τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στο Λύκειο καθώς και στη Γ’ Γυμνασίου καθώς δίνεται χρονικό περιθώριο ώστε να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Ανοίγουμε διάλογο που θα συμμετέχουν όλοι, καθηγητές, μαθητές, κόμματα» είπε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Πανελλαδικές εξετάσεις δεν καταργούνται.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό των βαθμών και να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας και να δούμε πώς θα είναι ο τίτλος του απολυτηρίου» σημείωσε.

Ο κ. Βλάσης ανέφερε ότι μετά τις ανακοινώσεις σήμερα από την υπουργό Παιδείας, την επόμενη βδομάδα το ζήτημα θα μπει στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσων της Βουλής.

Εκεί θα τεθούν τα ερωτήματα και θα μπει το θεσμικό πλαίσιο και θα ξεκινήσει ο διάλογος. Τον Μάιο και Ιούνιο θα γίνει η εξειδίκευση ορισμένων ζητήμάτων και από Ιούνιο έως Σεπτέβριο θα μπει σε δημόσια διαβούλευση.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τελική έκθεση και πιλοτικά θα εξεταστεί πώς μπορεί να υλοποιηθεί. «Ξεκινάμε με ένα 9μηνο στο οποίο θα εξετάσουμε τις διεθνείς πρακτικές, το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά και θέλουμε την κοινωνική συναίνεση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος