Κ. Μητσοτάκης για αγρότες: Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή – Ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς

Σύνοψη
  • Ακραίες κινητοποιήσεις μπορεί να στρέψουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας απέναντι στους αγρότες

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Υγεία πάνω απ’ όλα» που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο “Grand Hyatt Athens”.

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή», επανέλαβε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς» γιατί οι «ακραίες κινητοποιήσεις μπορεί να στρέψουν μεγάλα στρώματα της κοινωνίας απέναντι στους αγρότες».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «ζητάμε συγκεκριμένη εκπροσώπηση και συγκεκριμένα αιτήματα ώστε να δούμε στο πλαίσιο ευρωπαϊκών περιορισμών τι μπορούμε να κάνουμε» και συμπλήρωσε:

«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί όλους. Η μεγάλη αλλαγή η οποία γίνεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι επώδυνη, με πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση, καθυστερημένη ενδεχομένως -να το δεχτώ- είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τον πρωτογενή τομέα της επόμενη μέρας. Διότι δεν γίνεται να μην πληρώνονται αυτή τη στιγμή οι έντιμοι αγρότες, αλιείς αυτά τα οποία πραγματικά δικαιούνται, επειδή τα χρήματα χανόντουσαν σε ένα σύστημα το οποίο είχε στηθεί με κανόνες άλλης εποχής, άλλων δεκαετιών. Αυτή η μεταρρύθμιση, λοιπόν, είναι απαραίτητη, προχωράει. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος