Η Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου, Τζόρτζια Μελόνι, είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Σταρμερ, για να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση της ασφάλειας στο Στενό του Ορμούζ.
Ανταπόκριση από Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής
Οι δύο ηγέτες εξέτασαν λεπτομερώς τον αντίκτυπο της κρίσης στη σταθερότητα της περιοχής και στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις για τις εθνικές οικονομίες. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, επαναβεβαιώθηκε η κοινή ανησυχία για τις απειλές κατά της ασφάλειας των εταίρων της περιοχής, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας με τις χώρες του Κόλπου.
Υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την πλήρη προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, οι Μελόνι και Στάρμερ συμφώνησαν να διατηρήσουν συνεχή συντονισμό για πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αποκλιμάκωση της έντασης και στη διασφάλιση της ασφάλειας των εμπορικών διαδρομών στην περιοχή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος