Ισραηλινοί έποικοι εξαπέλυσαν επιθέσεις σε δύο χωριά της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS).
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ανθρωπιστική οργάνωση, μια επίθεση είχε στόχο έναν οικισμό ανατολικά της Ραμάλας, ο οποίος είχε ήδη εγκαταλειφθεί από αρκετές εκ των περίπου 25 οικογενειών που διέμεναν εκεί εξαιτίας προηγούμενων επιδρομών. Πέντε κάτοικοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, ανέφερε η PRCS.
Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την άλλη επίθεση σε χωριό ανατολικά της Βηθλεέμ.
Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA) μεταδίδει πως έποικοι επιχείρησαν να πυρπολήσουν σπίτια και σκότωσαν αιγοπρόβατα.
Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε τις αναφορές για επιθέσεις εποίκων στη Δυτική Όχθη.
Η βία στη Δυτική Όχθη, η οποία τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967, έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, έναυσμα για τον οποίο αποτέλεσε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023.
Έκτοτε περισσότεροι από 920 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού ή εποίκων στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος