Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε σήμερα από την Υεμένη, μετά τις σειρήνες συναγερμού που ενεργοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις, εκ των οποίων η Ιερουσαλήμ.

“Μετά τις σειρήνες συναγερμού που ήχησαν σε αρκετές περιοχές του Ισραήλ, ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε” από την πολεμική αεροπορία, αναφέρει στρατιωτική ανακοίνωση.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν εκρήξεις πάνω από την Ιερουσαλήμ.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την εκτόξευση.

Ωστόσο, οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ενεργούν έτσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

O παλαιστινιακός θύλακας μαστίζεται από έναν καταστροφικό πόλεμο που ξέσπασε μετά την επίθεση του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Το Ισραήλ έχει διεξάγει αρκετά πλήγματα αντιποίνων στην Υεμένη, στοχεύοντας περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων των λιμανιών στο δυτικό τμήμα της χώρας και του αεροδρομίου στην πρωτεύουσα Σαναά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος