Ισραήλ: Drone από την Υεμένη έπληξε την πόλη Εϊλάτ – Τουλάχιστον 20 τραυματίες, δύο εκ των οποίων σοβαρά

Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων δύο σοβαρά, μετά από επίθεση drone, το οποίο σύμφωνα με ισραηλινά μέσα εκτοξεύθηκε από την Υεμένη και έπληξε το θέρετρο Εϊλάτ της Ερυθράς Θάλασσας, στα σύνορα με την Ιορδανία και την Αίγυπτο.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom («Κόκκινο άστρο του Δαυίδ») ανέφερε ότι μετέφερε τουλάχιστον 20 άτομα που έχουν τραυματιστεί από την επίθεση σε νοσοκομείο της πόλης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι δύο άνδρες ηλικίας περίπου 60 ετών, οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αρκετοί ακόμη άτομα δέχθηκαν ιατρική περίθαλψη επί τόπου στο σημείο του συμβάντος. Οι περισσότεροι τραυματίες χτυπήθηκαν από θραύσματα.

Βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τη στιγμή του πλήγματος και φαίνεται ότι το drone χτύπησε μια εμπορική περιοχή της πόλης.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι το drone εκτοξεύθηκε από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και προσέθεσε πως οι προσπάθειες να αναχαιτιστεί το drone απέτυχαν.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία ξεκίνησε έρευνα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αναχαίτισης του drone. Δύο πύραυλοι αναχαίτισης του Iron Dome εκτοξεύθηκαν κατά του drone, αλλά και οι δύο απέτυχαν να το καταρρίψουν.

Σύμφωνα με τον στρατό, οι σειρήνες ηχούσαν στην πόλη προειδοποιώντας για την επίθεση με drone, «σύμφωνα με το πρωτόκολλο».

Η Εϊλάτ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων από τους Χούθι.

Πηγή: Times of Israel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος