Μέλη της ασφάλειας απομακρύνουν τον Αμερικανό βετεράνο πεζοναύτη Μπράιαν ΜακΓκίνις, αφού διέκοψε ακρόαση υποεπιτροπής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, το χέρι του φέρεται να έσπασε, καθώς οι άνδρες ασφαλείας προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν επειδή διέκοψε τη συνεδρίαση την Τετάρτη 4 Μαρτίου.
Βίντεο που δημοσίευσε η αντιπολεμική γυναικεία οργάνωση Code Pink δείχνει τον διαδηλωτή, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ο βετεράνος πεζοναύτης των ΗΠΑ Μπράιαν ΜακΓκίνις, να φωνάζει συνθήματα όπως «κανείς δεν θέλει να πολεμήσει για το Ισραήλ» ενώ διέκοπτε την ακρόαση της υποεπιτροπής της Γερουσίας.
Αργότερα, άνδρες ασφαλείας συνόδευσαν τον ΜακΓκίνις στον διάδρομο του κτιρίου, όπου φαίνεται να κάθεται στο πάτωμα, με την πλάτη στον τοίχο, ενώ γύρω του βρίσκονταν επιπλέον αστυνομικοί.
Το Reuters επιβεβαίωσε την τοποθεσία του βίντεο χρησιμοποιώντας το επίσημο κυβερνητικό διαδικτυακό livestream της ακρόασης, καθώς και αρχειακές εικόνες, ενώ επαλήθευσε και την ημερομηνία μέσω της πηγής και του ίδιου διαδικτυακού μεταδιδόμενου υλικού.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος