ΗΠΑ: Πέθανε από κορονοϊό γνωστός ραδιοφωνικός παρουσιαστής και αντι-εμβολιαστής

Ένας γνωστός ραδιοφωνικός παρουσιαστής και αντιεμβολιαστής από τη Φλόριντα έχασε τη ζωή του μετά από μόλυνση με κορονοϊό. Ο 65χρονος Φάρελ ήταν γνωστή ραδιοφωνική προσωπικότητα στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον κορυφαίο Αμερικανό λοιμωξιολόγο Άντονι Φάουτσι.

«Γιατί να κάνετε ένα εμβόλιο που προωθείται από ανθρώπους που σας είπαν ψέματα όλο αυτό το διάστημα σχετικά με τις μάσκες, την προέλευση του ιού και τον αριθμό των θανάτων», είχε γράψει στο Facebook στις 3 Ιουλίου. Σε άλλη ανάρτηση, είχε αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, επειδή ισχυριζόταν ότι δύο άνθρωποι που γνώριζε και οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί, αργότερα προσβλήθηκαν με κορονοϊό και νοσηλεύτηκαν.

Ο Αμερικανός παρουσιαστής και υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, πίστευε ότι ο κορονοϊός ήταν μια «απάτη» και είχε χαρακτηρίσει τον Φάουτσι «φρικιό και υποχείριο των μεγαλομανών και παρανοϊκών πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος».

Τις τελευταίες μέρες πριν πεθάνει όμως, είχε δηλώσει ότι τελικά άλλαξε γνώμη. Αν και για πολύ καιρό παρότρυνε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, όταν τελικά μολύνθηκε από τον θανατηφόρο κορονοϊό, ο Φάρελ φαίνεται ότι τηλεφώνησε σε στενούς του φίλους και τους ζήτησε να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό.

«Η πανδημία πήρε έναν από τους καλύτερούς μου φίλους. Αυτός είναι ο λόγος που έκανα το εμβόλιο! Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε να το κάνω! Μου είπε ότι αυτός ο ιός δεν αστειεύεται και μακάρι να είχε εμβολιαστεί», έγραψε η φίλη του, Εϊμι Λι Χερ σε ανάρτησή της στο Facebook.

O Φέρελ πέθανε στο West Palm Beach της Φλόριντα.

ΠΗΓΗ: Slate

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος