ΗΠΑ: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ – Τουλάχιστον δύο νεκροί, οκτώ τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Περιστατικό με πυροβολισμούς αναφέρθηκε στο campus του Πανεπιστημίου Μπράουν στο Ρόουντ Άιλαντ και σύμφωνα με τον δήμαρχο Πρόβιντενς, Μπρετ Σμάιλι τουλάχιστον δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ πολλοί ακόμα είναι τραυματίες, οκτώ εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι Αρχές δήλωσαν αρχικά ότι ένας ύποπτος είχε συλληφθεί, πριν αναφέρουν ότι αυτό δεν ίσχυε και ότι η Αστυνομία εξακολουθούσε να αναζητά έναν ή περισσότερους υπόπτους. Το γεγονός ότι δράστης δεν έχει συλληφθεί επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Πρόβιντενς, ο οποίος είπε ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον δράστη.

Νωρίτερα η αστυνομία έκανε λόγο για πολλά θύματα, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την κατάστασή τους ή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Με ανακοινώσεις του, το Πανεπιστήμιο ζητά από τους φοιτητές να κλειδώσουν τις πόρτες τους, να βάλουν στο αθόρυβο τα κινητά τους και να μείνουν κρυμένοι μέχρι νεοτέρας.

Αστυνομικός προειδοποίησε τα μέσα ενημέρωσης να καταφύγουν σε οχήματα, επειδή η περιοχή είναι ακόμα ενεργός τόπος του εγκλήματος.

ΗΠΑ: Περιστατικό με πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν του Ρόουντ Άιλαντ – Τουλάχιστον δύο νεκροί, οκτώ τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
Ασθενοφόρα σε σειρά επί της οδού Χόουπ, Πανεπιστήμιο Μπράουν (AP Photo/Mark Stockwell)

Οι πυροβολισμοί αναφέρθηκαν κοντά στο κτίριο Barus & Holley, ένα επταώροφο συγκρότημα που στεγάζει τη Σχολή Μηχανικής και το Τμήμα Φυσικής και περιλαμβάνει πάνω από 100 εργαστήρια και δεκάδες αίθουσες και γραφεία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιδρύματος.

Το Μπράουν, ένα από τα οχτώ Πανεπιστήμια της κατηγορίας Ivy League, είναι ένα ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα με περίπου 7.300 προπτυχιακούς φοιτητές και λίγο περισσότερους από 3.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Το Σάββατο ήταν η δεύτερη ημέρα των τελικών εξετάσεων για το φθινοπωρινό εξάμηνο.

Ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

«Ο Θεός να ευλογεί τα θύματα και τις οικογένειές τους!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Truth Social.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος