ΗΠΑ: Ο Φάουτσι κατηγορείται ότι χρηματοδότησε βάναυσα πειράματα με κουτάβια

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στις ΗΠΑ καλούν τον Άντονι Φάουτσι να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση βάναυσων πειραμάτων σε σκύλους.

Οι βουλευτές με επικεφαλής την Νάνσι Μέις από τη Νότια Καρολίνα, ζητούν από τον κορυφαίο λοιμωξιολόγο και το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, να περιγράψουν λεπτομερώς την εμπλοκή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε πειράματα που χρησιμοποιούν σκύλους για τη δοκιμή νέων φαρμάκων πριν αυτά φτάσουν στην αγορά, παρά το γεγονός ότι, όπως σημειώνουν οι νομοθέτες, «η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δηλώνει σαφώς ότι δεν απαιτεί δοκιμές σε σκύλους για νέα φάρμακα».

Η επιστολή έρχεται στον απόηχο μιας έρευνας της ομάδας White Coat Waste, η οποία αναδεικνύει περιπτώσεις σκληρότητας προς τα ζώα, καθώς τάσσεται υπέρ της πλήρους απαγόρευσης της ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενης έρευνας που περιλαμβάνει δοκιμές σε ζώα.

Η έρευνα της White Coat Waste, η οποία επικαλείται έγγραφα που ελήφθησαν μέσω αιτημάτων του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας καθώς και άλλα που ήταν διαθέσιμα στο κοινό, διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρηματοδότησε μια σειρά δοκιμών σε κουτάβια beagle κατά τη διάρκεια πολλών ετών. Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων, τα κουτάβια ήταν ναρκωμένα και σε ορισμένες περιπτώσεις τους είχαν αφαιρεθεί οι φωνητικές χορδές. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, οι ερευνητές έβαζαν στη συνέχεια τα κεφάλια των σκυλιών σε κλουβιά και τα υπέβαλαν σε τσιμπήματα από μύγες της άμμου που μεταφέρουν παράσιτα.

Τα πειράματα σε ζώα παραμένουν ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο θέμα. Οι υποστηρικτές της πρακτικής αυτής ισχυριζονται ότι οι επιστημονικές ανακαλύψεις για ασθένειες όπως ο ιός HIV είναι δυνατές μόνο χάρη σε τέτοιες έρευνες, ενώ οι ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι οι πρακτικές αυτές είναι ανήθικες και θα πρέπει να απαγορευτούν.

ΠΗΓΗ: Independent

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος