ΗΠΑ: Η Λίμνη Μιντ αποκάλυψε περισσότερα ανθρώπινα λείψανα

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λας Βέγκας εντόπισε και άλλα ανθρώπινα λείψανα στη λίμνη Μιντ, μία εβδομάδα μετά την ανεύρεση ενός πτώματος στην ταχέως συρρικνούμενη δεξαμενή νερού. Όπως αναφέρει το BBC, η σορός βρέθηκε την 1η Μαΐου, μέσα σε ένα βαρέλι κολλημένο στη λάσπη της ακτής της λίμνης. Η αστυνομία δήλωσε ότι πιθανότατα θα βρεθούν και άλλα πτώματα καθώς συνεχίζει να υποχωρεί η στάθμη του νερού της λίμνης.

Τα επίπεδα της λίμνης μειώνονται από το 2000 καθώς η ξηρασία επιδεινώνεται τα τελευταία χρόνια, με τους επιστήμονες να λένε ότι η κλιματική αλλαγή χειροτερεύει την κατάσταση. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι το πτώμα που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ανήκε σε άτομο που πυροβολήθηκε θανάσιμα τη δεκαετία του ’70 ή του ’80.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Λας Βέγκας, υπαστυνόμος Ρέι Σπένσερ, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο χρόνος του θανάτου καθορίστηκε λόγω των ρούχων και των παπουτσιών του θύματος. Περαιτέρω έρευνα διεξάγεται για τη μελέτη του διαβρωμένου μέταλλου της κάννης.

«Θα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση», δήλωσε ο υπαστυνόμος στο CBS News μετά την πρώτη ανακάλυψη. «Θα έλεγα ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα καθώς μειώνεται η στάθμη του νερού, να βρούμε επιπλέον ανθρώπινα λείψανα».

ΗΠΑ: Η Λίμνη Μιντ αποκάλυψε περισσότερα ανθρώπινα λείψανα
(AP Photo/John Locher)

Η πρόβλεψή του αποδείχθηκε ακριβής. Το δεύτερο πτώμα ανακαλύφθηκε από δύο αδελφές που έκαναν κωπηλασία στη λίμνη.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας δήλωσε τη Δευτέρα (09/05) ότι δεν υπάρχουν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια στον δεύτερο θάνατο προς το παρόν, αλλά «θα διεξάγει έρευνα αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία ή ύποπτο θάνατο».

«Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε στη λίμνη Μιντ», δήλωσε στο AP News ο Όσκαρ Γκούντμαν, δικηγόρος και πρώην δήμαρχος του Λας Βέγκας. Είναι ένα καλό μέρος για να ξεφορτωθεί κανείς ένα πτώμα, πρόσθεσε.

«Είμαι σχετικά σίγουρος ότι δεν είναι ο Τζίμι Χόφα», είπε χαριτολογώντας ο Γκούντμαν ο οποίος στο παρελθόν έχει εκπροσωπήσει μαφιόζους. Πρόσθεσε όμως ότι πολλοί από τους πρώην πελάτες του φαίνονταν να ενδιαφέρονται για τον «έλεγχο του κλίματος», όπως λένε οι μαφιόζοι. Αυτό σημαίνει ότι η στάθμη της λίμνης διατηρείται ψηλά και τα πτώματα παραμένουν στο βυθό, θαμμένα στους υδάτινους τάφους τους.

«Νομίζω ότι πολλά από αυτά τα άτομα θα ήταν πιθανότατα θύματα πνιγμού», είπε ο Τζοφ Σουμάχερ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Οργανωμένου Εγκλήματος και Επιβολής του Νόμου (The Mob Museum), αναφερόμενος σε βαρκάρηδες και κολυμβητές που δεν βρέθηκαν ποτέ. «Αλλά ένα βαρέλι έχει την υπογραφή της Μαφίας. Κάποιες φορές έβαζαν τα πτώματα σε βαρέλια και τα πετούσαν στο νερό».

Η λίμνη Μιντ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ των πολιτειών της Νεβάδα και της Αριζόνα, δημιουργήθηκε από το φράγμα Χούβερ τη δεκαετία του 1930. Η στάθμη της λίμνης που παρέχει πόσιμο νερό σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους σε επτά νοτιοδυτικές πολιτείες έχει μειωθεί κατά 30%. Τον περασμένο μήνα, τα επίπεδα του νερού έπεσαν αρκετά χαμηλά ώστε να αποκαλυφθεί μια βαλβίδα υδροληψίας που άρχισε να τροφοδοτεί με νερό τους πελάτες της περιοχής το 1971. Τον Φεβρουάριο, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ξηρασία στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ είναι η χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και τουλάχιστον μια χιλιετία. Δεν οφείλονται όλες οι ξηρασίες στην κλιματική αλλαγή, αλλά η υπερβολική θερμότητα στην ατμόσφαιρα αντλεί περισσότερη υγρασία από τη γη και επιδεινώνει τις ξηρασίες.

Ο πλανήτης μας έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου από τότε που ξεκίνησε η βιομηχανική εποχή και οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται, εκτός εάν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο προβούν σε απότομες περικοπές των εκπομπών.

ΠΗΓΗ: BBC, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος