Κορύφωση των περιστατικών του ιού του Δυτικού Νείλου περιμένουν οι υγειονομικές αρχές τις επόμενες μία-δύο εβδομάδες, ωστόσο προειδοποιούν ότι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η Αττική εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος στον αριθμό κρουσμάτων και οι ψεκασμοί από τους βεβαρημένους δήμους εντείνονται.
Η Παλλήνη είναι ένας από τους δήμους που έχει εδώ και ημέρες αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, και στην οποία συνεχίζονται οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών.
Στο δήμο Παλλήνης υπάρχει ακόμα και ειδικό μηχάνημα παγίδευσης των θηλυκών κουνουπιών που αναπαράγονται.
Ψεκασμοί έγιναν τη νύχτα και στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, όπου υπήρξε κρούσμα.
Τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσιάζουν αύξηση. Ωστόσο, δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία από τις νοσηλείες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας.
«Δεν χρειάζεται πανικός, απέχουμε πολύ από τα νούμερα του 2018, είναι αυξημένα σε σχέση με πέρυσι. Δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Τα κρούσματα φέτος είναι τριπλάσια σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο.
Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη, Στέλλα Χριστοδουλίδου, Χρυσίτα Νικητάκη, Κωνσταντίνος Βουλγαράκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος