Ημερίδα για τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (RIS3) στην Καρδίτσα

Ως ευκαιρία ανάδειξης καινοτόμων ιδεών που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία, θα αναδείξουν νέα προϊόντα αλλά προπαντός θα κρατήσουν στον τόπο μας τους νέους επιστήμονες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (RIS3), στο πλαίσιο ημερίδας που έγινε στην Καρδίτσα, με αντικείμενα την αλυσίδα αξίας ξύλου / επίπλου, την ενέργεια και το περιβάλλον με έμφαση στη βιομάζα.
Όπως σημείωσε ο κ. Αγοραστός «μέσα από το πρόγραμμα της έξυπνης εξειδίκευσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει με συνεργασία και ένωση δυνάμεων να στηρίξει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, δίνοντας την ευκαιρία σε ανθρώπους να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, η προσπάθεια αυτή αποκτά πολλαπλή σημασία και γι’ αυτό δίνουμε ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και πάτρωνες αλλά και χωρίς προκαθορισμένες χρηματοδοτήσεις όπως κάποιοι ήθελαν.
Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος αισιοδοξούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της ςπιχειρηματικότητας διατηρώντας στον τόπο μας τους νέους επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν και να δημιουργήσουν, ενώ παράλληλα μέσα από καινοτόμα προϊόντα να ανοίξουμε ορίζοντες σε νέες αγορές. Όλα αυτά φυσικά σημαίνουν ανάπτυξη, δηλαδή και νέες θέσεις εργασίας που είναι το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο στις ημέρες μας».
Ήταν η δεύτερη εκ των τεσσάρων συνολικά, θεματικών ημερίδων επιχειρηματικής ανακάλυψης που θα γίνουν για την εξειδίκευση των δράσεων στις Προτεραιότητες της RIS3 Θεσσαλίας.
Στην ημερίδα ο εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το RIS της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κοκκινοπλίτης απέδωσε τα εύσημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ως προς τη διαδικασίες επιχειρηματικής ανακάλυψης που προηγήθηκαν της έγκρισης της RIS και ακολουθούνται στην περίοδο αυτή, με κινητοποίηση ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού στελεχών της επιστήμης και της επιχειρηματικής κοινότητας.
RIS ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Αυτόνομο Γραφείο RIS3 στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly.gov.gr προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/RIS3-Thessaly και https://twitter.com/ris3thessaly.
Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη ημερίδες για την έξυπνη εξειδίκευση με διαφορετικά αντικείμενα σε Λάρισα και Βόλο. Συγκεκριμένα, στο Βόλο την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia» με αντικείμενο το μέταλλο και τα Δομικά Υλικά, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τον δημιουργικός Τουρισμός και στη Λάρισα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Palace» με αντικείμενα το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και τις προηγμένες υπηρεσίες υγείας – αποκατάσταση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ