Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Χωρίς εντάσεις το συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη
Με πορεία στο κέντρο πόλης και χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε χθες στην Καβάλα το συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αφετηρία για μαθητές φοιτητές και πολίτες που συμμετείχαν ήταν η πλατεία Καπνεργάτη.

Καβάλα: «Αποτύπωμα της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα»
Ένας δύσκολος προϋπολογισμός πέρασε για την κυβέρνηση που προβλέπει 800 εκ. ευρώ για τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και αφήνει το αποτύπωμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Γιώργος Παπαφιλίππου. Έκανε λόγο για αριστερό αποτύπωμα της κυβέρνησής στον κοινωνικό τομέα. Ο βουλευτής Καβάλας διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί επιπλέον φορολογίας στα υγρά καύσιμα.

Καβάλα: Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων
Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις 9 έως και τις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε (το Σάββατο) η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ενόψει της επικείμενης εφαρμογής του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που τίθεται σε ισχύ την 1.1.2016. Επίσης, εξουσιοδότησε τη συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων να συνεδριάσει στις 18 Δεκεμβρίου 2015 προκειμένου να αξιολογήσει εκ νέου την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί.

Θάσος: Δημιουργία ΕΚΑΒ
Την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στην Θάσο επιδιώκει ο Δήμος Θάσου, κάτι που τέθηκε υπόψιν του Υπουργού Υγείας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, το υπουργείο Υγείας δεσμεύθηκε να διευθετήσει το αίτημα καθώς επίσης και αυτό για τις βάρδιες πλοίων προκειμένου να εξυπηρετούνται τα έκτακτα περιστατικά.

Καβάλα: Απλήρωτες οι σχολικές καθαρίστριες
Απλήρωτες παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες, Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Καβάλας καταγγέλλει τη μη καταβολή των αποδοχών και ενσήμων των καθαριστριών των σχολείων από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Ζητά δε άμεσα να αποκατασταθεί αυτή η αδικία, καθώς πλησιάζουν Χριστούγεννα, γιατί η μη καταβολή των μισθών τους οδηγεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε απόλυτη πενία.

Καβάλα: Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου
Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών τίμησε χθες η πόλη της Καβάλας με περιφορά της εικόνας του αγίου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία πλήθους πιστών.

Αν.Μακεδονία-Θράκη: Φάκελος αναγνώρισης για ενώσεων παραγωγών γάλακτος
Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενημερώνει τους αμπελοπαραγωγούς ότι η συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής οινοποιήσιμων ποκιλιών αμπέλου για το έτος 2015, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, θα παραταθεί μέχρι την 22η Δεκεμβρίου 2015.
Επίσης, ενημερώνει όλες τις Οργανώσεις Παραγωγών και των Ενώσεων τους καθώς και τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις στον τομέα του γάλακτος να υποβάλλουν φάκελο αναγνώρισης προκειμένου να είναι σύννομοι ως προς τις συλλογικές διαπραγματεύσεις συμβολαίων για την διάθεση του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων τους.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικες γιορτές και γκρίνιες
Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων παρουσιάζει αύριο (Τρίτη) σε συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Στο μεταξύ, την αντίθεση της εξέφρασε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας για την λειτουργία Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στο Ηρώο στον Δημοτικό Κήπο από τον Δήμο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γιάννη Παναγιωτίδη, η απόφαση αυτή του Δήμου Καβάλας είναι βεβιασμένη και δεν θα αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. «Η λειτουργία αυτής της αγοράς θα μπορούσε να γίνει πιο οργανωμένα, ενώ το Σωματείο Ζαχαροπλαστών είναι κάθετα αντίθετο με αυτή την διοργάνωση που έγινε πρόχειρα και χωρίς να ενημερωθεί εγκαίρως ούτε η Ομοσπονδία μας» σημείωσε ο κ. Παναγιωτίδης.

Καβάλα: Ντοκιμαντέρ για τον Σταύρο Λάλα
Το ντοκιμαντέρ «Σταύρος Λάλας – το προφίλ ενός κατασκόπου» θα προβληθεί σήμερα (Δευτέρα) στον κινηματογράφο Όσκαρ στις 7 το απόγευμα. Η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει το πανελλήνιο και όχι μόνο στις δεκαετίες του 1990 και 2000 καθώς ο Σταύρος Λάλας είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές να μεταφέρει σε Έλληνες συνεργάτες του απόρρητα αμερικανικά έγγραφα που αφορούσαν μελλοντικές κινήσεις Σκοπιανών και Τούρκων . Ο κ. Λάλας μιλά για την ζωή του, τα 14 χρόνια εγκλεισμού του στις φυλακές, τις σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία, το μεταναστευτικό, την Ελλάδα… Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Καβάλα: Ενημέρωση για τα αγγειακά προβλήματα
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Αγγειακά Νοσήματα: νέες απόψεις σε διαχρονικές παθήσεις» διοργανώνουν ο δήμος Καβάλας και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, , την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου) στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καβάλας «ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ».
Για το θέμα μιλούν οι κ.κ. Γεώργιος Γεωργιάδης, αναπληρωτής καθηγητής αγγειοχειρουργικής Δ.Π.Θ., Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, Δημήτριος Καραγιαννίδης, αγγειοχειρουργός, Χρήστος Αργυρίου, ειδικευόμενος αγγειοχειρουργικής, Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης.

Καβάλα: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο
Τις νέες τους συμβάσεις με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας υπέγραψαν οι καθηγητές, μετά την αξιολόγησή τους από ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή και έγκριση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Με την προσθήκη νέων μουσικών εμπλουτίζονται ακόμη περισσότερο οι επιλογές κατεύθυνσης και σε μαθήματα Μονωδίας (Κλασικού Τραγουδιού – Όπερας), Φωνητικής (Έντεχνου Τραγουδιού και Ξένου Ρεπερτορίου), Σαξοφώνου και Ηλεκτρικού Μπάσου. Ήδη το μαθητικό δυναμικό του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας έχει ξεπεράσει πλέον τους 630 μαθητές.

Καβάλα: Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Καλλιτεχνικό εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών για ενήλικες θα πραγματοποιήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» την Τετάρτη (9 Δεκεμβρίου), από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, στο Δανειστικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (3ος όροφος).

Καβάλα: Χαριστικό μπαζάρ από την ΠΝΟΗ
Το 2ο χαριστικό bazaar διοργανώνει την Πέμπτη ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για την οικογένεια Καβάλας. Θα υπάρχουν ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, κλινοσκεπάσματα, είδη οικιακής χρήσης, χριστουγεννιάτικα στολίδια κ.ά. Επισημαίνεται ότι δεν χρειάζεται κάποιος να φέρει δικά του αντικείμενα προς ανταλλαγή. Το bazaar είναι ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ και θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι μπροστά στην αυλή της ΠΝΟΗΣ (Κ. Παλαιολόγου 9, πρώην ΠΙΚΠΑ). Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, η ΠΝΟΗ θα πραγματοποιήσει μπαζάρ χριστουγεννιάτικων ειδών, από τα έσοδα του οποίου θα χρηματοδοτηθούν οι υποτροφίες φοιτητών από οικογένειες σε κρίση.

Καβάλα: Έκθεση ζωγραφικής
Τα εγκαίνια της ‘Έκθεσης του Πολιτιστικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου Γυναικών Ζωγράφων Καβάλας με θέμα «Κόκκινη κλωστή δεμένη…» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (11 Δεκεμβρίου) στις 8 το βράδυ, στον 2ο όροφο του Εμπορικού Κέντρου. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα παιδιά, μικρά και μεγάλα και θα πλαισιωθεί από άλλες δύο εκδηλώσεις, μία θεατρική παράσταση και μία παρουσίαση βιβλίου.

Καβάλα: Αθλητικές ειδήσεις
Με 84-74 έχασε η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στο Ρέθυμνο, για την 9η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας στο μπάσκετ. «Η ομάδα μου χρειάζεται αλλαγές» δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης, Στιβ Γιατζόγλου.
Την ήττα γνώρισε από τον Άρη το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος με 1-0, για την 14η αγωνιστική της Γ εθνικής κατηγορίας. Η Δόξα νίκησε στη Δράμα με 4-2 τον Έβρο Σουφλίου και ο Νέστος 2-0 την Κοζάνη στη Χρυσούπολη. Λευκή ισοπαλία για τον ΑΟΚ εκτός έδρας με τον Καμπανιακό.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος