Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Συλλαλητήριο στις Κρηνίδες για τον αγωγό ΤΑΠ
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά συγκεκριμένης πορείας του αγωγού ΤΑΠ μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα Τενάγη των Φιλίππων, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών την Κυριακή (29 Νοεμβρίου), στις 12 το μεσημέρι, στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων.
Σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Συντονιστικής κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις της εταιρίας σε βάρος των ιδιοκτητών, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το ρόλο της σε μελλοντικά σχέδιο εκμετάλλευσης της τύρφης.
«Δεν υποκινούμαστε από κανένα κόμμα» ανέφερε το μέλος της Συντονιστικής, Τάσος Ενδιάρογλου, «γνωρίζουμε τις πρακτικές της εταιρίας και θέλουμε να έχουμε λόγο για τον τόπο μας όπου θα ζήσουν τα παιδιά μας».
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους πολίτες της περιοχής να ενώσουν τη φωνή τους συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο.

Καβάλα: Διαμαρτυρία στο νοσοκομείο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο για τις ελλείψεις προσωπικού που ξεπερνούν το 50%. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όρια τους, το Νοσοκομείο λειτουργεί με δανεικούς γιατρούς από όμορους νομούς. Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Αν. Μακεδονίας Θράκης, σωματεία συνταξιούχων και αγρότες.

Καβάλα: Δικαίωση για ναυτεργάτες
Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας οι είκοσι ναυτεργάτες που δικάστηκαν (χθες) σε δεύτερο βαθμό για παρακώλυση συγκοινωνιών κατά συρροή, λόγω της συμμετοχής τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις το 2010.
Τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους ναυτεργάτες είχαν εκφράσει
συνάδελφοί τους -εν ενεργεία και συνταξιούχοι- και μέλη του ΠΑΜΕ Καβάλας. Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος ο.

Καβάλα: Ετοιμάζονται για την απεργία της 3ης Δεκεμβρίου
Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική- πανεργατική απεργία- διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ εν όψει της ψηφίσεως του Νέου Προϋπολογισμού 2016 και των επικείμενων αλλαγών στο Συνταξιοδοτικό, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στο Άγαλμα του Καπνεργάτη στις 11 το πρωί.
Κάλεσμα στην απεργία απευθύνει και το ΠΑΜΕ σε εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, καθώς και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Καβάλα: Αιχμές κατά της διοίκησης του δήμου
Για παντελή έλλειψη συνεργασίας της διοίκησης του δήμου με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο χθες το μεσημέρι (Πέμπτη), ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος της Ζωής μας». Μάκης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια απολογιστικής συνέντευξης Τύπου.
Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα δύο χρόνια ύπαρξης της παράταξης, τις προσπάθειες συνεννόησης για το καλό του τόπου, την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, το άνοιγμα στην κοινωνία για τη διαμόρφωση από κοινού απόψεως πάνω στα θέματα του δήμου.
Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του μέλους της παράταξης, Γιάννη Μούτλια, ο οποίος ως μέλος της «Δημωφέλεια», κατηγόρησε τη διοίκηση για έλλειψη σχεδιασμού ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά από νόμιμες μεν αλλά αναιτιολόγητες αναθέσεις δαπανηρών έργων.

Καβάλα: Βρέθηκε χρυσή τομή δήμου-επαγγελματιών
Βρέθηκε «χρυσή τομή» μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Σωματείου Καφεζυθοπωλών σε ό,τι αφορά τον κανονισμό λειτουργίας των πεζόδρομων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Βασιλούδη επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών, ενώ χαρακτήρισε αγκάθι για όλες τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος τον αντικαπνιστικό νόμο που μόνον προβλήματα προκαλεί στους επαγγελματίες και τους πελάτες αυτών των καταστημάτων.

Καβάλα: Θεατρικές παραστάσεις για φιλανθρωπικό σκοπό από αστυνομικούς
Τη θεατρική παράσταση «Πορφυρογέννητη» παρουσιάζει στην Καβάλα η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε συνεργασία με το θεατρικό σχήμα «Ενσάρκωση». Οι παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, θα δοθούν έως και την Κυριακή (29 Νοεμβρίου), στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Καβάλα: Η Χριστίνα Μαξούρη με «Δανεικά Παπούτσια»
Με οδηγό τη φωνή, η Χριστίνα Μαξούρη εμφανίζεται στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» με την solo a cappella μουσική παράσταση «Δανεικά Παπούτσια», το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Η Χριστίνα Μαξούρη «δανείζεται» παλιές και νέες μελωδίες και τις ερμηνεύει a cappella, πλάι σε κείμενα των Χατζιδάκι, Λειβαδίτη, Περεσιάδη, Σαίξπηρ κ.ά., παίζοντας ενίοτε μεταλλόφωνο, κλαρινέτο και μπαγλαμαδάκι, σε μια χειροποίητη συναυλία, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνευτή.
Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 8 ευρώ.

Καβάλα: Συναυλία με τους Brussels Virtuosi
Συναυλία με την Ορχήστρα Δωματίου από τις Βρυξέλλες, τους BRUSSELS VIRTUOSI διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, την Κυριακή στις 8 το βράδυ, στον κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ. Μαζί τους θα συμπράξει ο κορυφαίος φλαουτίστας Marc Grauwels, οι βιολονίστες Jean-Frederic Molard και Red Gjeci, και ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης (ταλαντούχος Έλληνας πιανίστας που ζει στο Βέλγιο). Θα παρουσιάσουν 4 Κοντσέρτα μελών της οικογένειας Μπαχ για διάφορους συνδυασμούς οργάνων (σόλο φλάουτο, σόλο πιάνο, 2 βιολιά, φλάουτο-βιολί-πιάνο) και ορχήστρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: Ομιλίες για την υπέρταση
Ομιλία με θέμα «Υπέρταση και διατροφή» διοργανώνει ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων νομού Καβάλας την Κυριακή στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Ομιλητές θα είναι ο καρδιολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δαυίδ Συμεωνίδης και η διατροφολόγος, Ιωάννα Παντερμά.

Βροχές και καταιγίδες
Βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος