Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Απεργία με δύο συγκεντρώσεις και πορείες
Πολυπληθής ήταν η χθεσινή συγκέντρωση συνδικαλιστών και απεργών στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και αγρότες με τα τρακτέρ τους.
Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας
Ομιλίες απηύθυναν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Ευθύμης Μακρογιάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης στέλνοντας μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλη λιτότητα, νέα φορολογικά μέτρα. Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία των απεργών στο κέντρο της πόλης.
Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και σπουδαστών στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία της Καβάλας. Η πρώτη ομιλία έγινε από τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων Στέλιο Μαούνατζη. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.
Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚαβάλαςΕιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας
Αποκλεισμένη παρέμεινε χθες η Θάσος, καθώς δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο από το νησί για την Καβάλα και αντίστροφα λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Καβάλα: Σε νέο χώρο στο λιμάνι η Διασυλλογική για τους πρόσφυγες
Στο νέο τους χώρο, στο λιμάνι της Καβάλας, μεταφέρθηκαν από χθες οι εθελοντές της Διασυλλογικής Κίνησης για τους πρόσφυγες. Η μεταφορά κρίθηκε αναγκαία από το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας στο οποίο το προσεχές χρονικό διάστημα υπάρχει πληθώρα εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το έργο των εθελοντών. Από το Οργανισμό Λιμένος Καβάλας παραχωρήθηκε κτίριο εντός του λιμανιού, κάτι που αναμένεται για διευκολύνει το έργο των εθελοντών.
Ειδήσεις από την ΕΡΤ ΚαβάλαςΕιδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας
Πλέον η συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων γίνεται στο νέο χώρο. Η επόμενη προγραμματισμένη άφιξη πλοίου από την Μυτιλήνη για γίνει αύριο (Σάββατο) στις 7 το βράδυ.

Αν.Μακεδονία-Θράκη: Δηλώσεις για άδειες φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών
Δηλώσεις ενδιαφέροντος για χορήγηση αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου μπορούν να υποβάλουν οι παραγωγοί που το επιθυμούν στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι δηλώσεις αυτές θα υποβληθούν από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2015 και θα περιέχουν τα στοιχεία της αιτούμενης έκτασης, της περιοχής (Νομός) στην οποία υποβάλλεται η δήλωση αυτή, και αν ο ενδιαφερόμενος διαθέτει ιδιόκτητο ή ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο για την αιτούμενη έκταση.

Καβάλα: Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο προς Νοσοκομείο
Θα διακοπεί αύριο (Σάββατο) η κυκλοφορία οχημάτων στο δρόμο πρόσβασης για το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, από την συμβολή των οδών Ιοκάστης και 25ης Μαρτίου μέχρι την οδό Αμυνταίου, από τις 7 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα προκειμένου να εκτελεστούν εργασίας της ΔΕΥΑΚ.

Καβάλα: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Καβάλας διοργανώνει δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη. Το Σάββατο, στο νέο Κοινωνικό Ιατρείο (στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας), από τις 9 το πρωί έως τη 1 θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε όσους το επιθυμούν.

Καβάλα: Βιβλίο για την ιστορία του Λυκείου Ελληνίδων
Το βιβλίο που παρουσιάζει την πλούσια προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, από το 1945-2013, παρουσιάζεται αύριο (Σάββατο) στις 7 το απόγευμα στον κινηματογράφο «Όσκαρ». Θα μιλήσουν η συγγραφέας Αγγελική Κιουρτσή Μιχαλοπούλου, η σύμβουλος φιλολόγων Δράμας Χριστίνα Βαμβούρη, ενώ αποσπάσματα θα αποδώσει η φιλόλογος Θεοδώρα Βαβαλέσκου.

Καβάλα: Έρχονται οι «Παλιάτσοι»
Και στην Καβάλα θα ταξιδέψει η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η διάσημη όπερα «Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο. Η παράσταση της Καβάλας θα φιλοξενηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στον κινηματογράφο «ΟΣΚΑΡ». Ήδη έχουν γίνει προκρατήσεις θέσεων στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.

Καβάλα: Γιορτή τσίπουρου
Την φετινή γιορτή τσίπουρου οργανώνει ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής του Επιχείρηση την Κυριακή, από τις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου με την συμμετοχή δεκάδων παραγωγών τσίπουρου και πολιτιστικών συλλόγων με τα χορευτικά τους συγκροτήματα. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί δωρεάν τσίπουρο και διάφορα εδέσματα της περιοχής. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ Καβάλας.

Αίθριος καιρός
Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος