Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Προετοιμασία για την απεργία
Για την απεργία της 12ης Νοεμβρίου ετοιμάζονται οι συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη του ΕΥΚ και της ΑΔΕΔΥ Καβάλας για την οργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης που θα γίνει στην πλατεία Καπνεργάτη, στις 11 το πρωί της Πέμπτης.
Τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσαν χθες αγρότες και κτηνοτρόφοι. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ανακοίνωσε αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του για την κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους ασφαλισμένους μετά την 1-1-1993 δικηγόρους, καθώς επίσης και τη θέσπιση ποινικών φορολογικών διατάξεων ουσιαστικού ή δικονομικού χαρακτήρα, με τις οποίες παραβιάζονται δικαιώματα των πολιτών και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ).και τα συνταξιουχικά σωματεία.
Το ΠΑΜΕ οργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Αν.Μακεδονία-Θράκη: Με περίπτερο στη “Philoxenia”
Με δικό της περίπτερο συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην 31η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη των πιο σημαντικών πόλων έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προτείνοντας διαδρομές και πακέτα προορισμών 24μηνου τουρισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Τιμητική προβολή θα έχει στο περίπτερο της ΠΑΜ-Θ η παραδοσιακή Θρακομακεδονική γαστρονομία, όπου καθημερινά θα πραγματοποιούνται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου δράσεις μαγειρικής και οινογνωσίας, ανοιχτές στο κοινό.

Καβάλα: Βραβεύσεις από το δήμο και δημοτικό ραδιόφωνο
Θετικά για το δήμο Καβάλας εξελίσσεται δικαστικά η διαδικασία αποζημίωσης από τον ΟΛΚ για τις δημοτικές εκτάσεις που απαλλοτριώθηκαν στο νέο λιμάνι.
Τη βράβευση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο σκάκι Σταυρούλας Τσολακίδου ανακοίνωσε χθες η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, θα βραβευτούν και όσοι συμμετείχαν στον 33ο Μαραθώνιο της Αθήνας όπου διακρίθηκε ο Καβαλιώτης Δημοσθένης Ευαγγελίδης ο οποίος κατετάγη στην τρίτη θέση.
Τέλος, η δήμαρχος ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου με ενημερωτικό πρόγραμμα και με εκπομπή για την αντιπολίτευση.

Καβάλα: Τριήμερο νεανικής επιχειρηματικότητας
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης νέων επιχειρηματιών VentureGarden, διοργανώνει στην Καβάλα το δωρεάν εντατικό τριήμερο επιχειρηματικότητας GreenHouse, από τις 13 έως και τις 15 Νοεμβρίου, το οποίο έχει ως στόχο να λειτουργήσει σαν ένα «θερμοκήπιο ιδεών» και να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την επιχειρηματική σκέψη και δράση, να τους ενθαρρύνει να αναπτύξουν τις ιδέες τους, και να προσφέρει χρήσιμα εργαλεία στα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως 11 Νοεμβρίου στο Επιμελητήριο Καβάλας.

Καβάλα: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου
Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Καβάλας διοργανώνει δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη. Το Σάββατο, στο νέος Κοινωνικό Ιατρείο (στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Αγοράς Καβάλας), από τις 9 το πρωί έως τη 1 θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πίεσης και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε όσους το επιθυμούν.

Καβάλα: Γιορτή τσίπουρου
Την φετινή γιορτή τσίπουρου οργανώνει ο δήμος Παγγαίου και η Κοινωφελής του Επιχείρηση την Κυριακή, από τις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Νέας Περάμου. Χορηγός επικοινωνίας των εκδηλώσεων είναι η ΕΡΤ Καβάλας.

Καβάλα: Βραδιά ρωσικής ιστορίας
Βραδιά ρωσικής ιστορίας διοργανώνει ο σύλλογος Ρωσοελληνικής Κουλτούρας Καβάλας, αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκη, στις 6.30 τα απόγευμα, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Καβάλα: «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει και σήμερα Τρίτη, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου το έργο του Κώστα Σωτηρίου «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, μια παραγωγή του θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ερμηνεύει η ηθοποιός Ελένη Ουζουνίδου

Αίθριος καιρός με νεφώσεις
Λίγες νεφώσεις παροδικά θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος