Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Ο εορτασμός της εθνικής επετείου
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Καβάλα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, μαθητές, στρατιώτες και μέλη συλλόγων παρέλασαν στην παραλιακή οδό της πόλης καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση. Εντύπωση προκάλεσε η τεράστια Ελληνική σημαία (7Χ10) που ανάρτησε ο Δήμος Καβάλας.
Στην παρέλαση, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Είναι μέρα συμβολισμού για το τι κάνουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, αποφασισμένοι και αντιστέκονται» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Θάσος: Ο δήμος διεκδικεί τις… παραλίες του
Το ζήτημα της επιστροφής του κτιρίου της Δ.Ο.Υ. στο Δήμο Θάσου (από τον οποίο είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες λειτουργίας της υπηρεσίας), έθεσε στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Επίσης αναφέρθηκε και στον θέμα του ΕΝΦΙΑ, το οποίο χαρακτήρισε ως καταστροφικό για τον δήμο, καθώς δεν είναι ακριβή τα τετραγωνικά που καταγράφονται για τα ακίνητα. Τέλος, έθεσε το θέμα της διεκδίκησης από το ΤΑΙΠΕΔ των παραλιών της Χρυσής Αμμουδιάς και του Ραχωνίου, για τις οποίες ο Δήμος Θάσου έχει τίτλους κυριότητας.
Καβάλα: Παράπονα από τους αγρότες
Στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Καβάλας επέρριψε την ευθύνη για τη μη πρόσκληση των αγροτών στην συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Καβάλα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Δήμου Καβάλας, Θέμης Καλπακίδης. «Οι βουλευτές απαξιώνουν διαρκώς την ύπαρξη μας» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καβάλα: Κλειστός ο κόμβος Αγίου Σίλα της Εγνατίας οδού
Μέσω Αγίου Ανδρέα ή Άσπρης Άμμου θα μπορούν να εισέρχονται στην Εγνατία οδό οι οδηγοί από την Καβάλα και αντιστοίχως θα μπαίνουν στην Καβάλα όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό. Οι ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα έως το τέλος των εργασιών που αφορούν την αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα στον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Σίλα.
Η κίνηση των οχημάτων που κατευθύνονται από Θεσσαλονίκη για Ξάνθη και αντίστροφα θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της Εγνατίας Οδού.

Καβάλα: Η ΔΕΥΑΚ μεταφέρει γνώση
Εκδήλωση για την ολοκληρωμένη επεξεργασία υγρών αποβλήτων μέσω φυσικών συστημάτων διοργανώνουν αύριο (Παρασκευή) η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων (Ξάνθη). Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος WASTEnet προκειμένου να διαδοθούν οι δυνατότητες των εναλλακτικών συστημάτων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στις Δ.Ε.Υ.Α. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είναι οι βασικοί φορείς οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν το σχεδιασμό και την κατασκευή τους.
Θα υπάρξει και ξενάγηση στο Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Καβάλα: Αναστολή κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών
Αναστολή κινητοποιήσεων και για τους φαρμακοποιούς της Καβάλας για σήμερα και για αύριο, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Καβάλας η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών, Αναστασία Ρακιντζή, μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις που είχαν με τον αρμόδιο υπουργό. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου στην Αθήνα.

Δράμα: «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο»
Το βιβλίο “Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο“ παρουσιάζει στη Δράμα η Τομεακή Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο (31 Οκτωβρίου) στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Δράμας (ισόγειο). Την παρουσίαση θα κάνει
ο Κώστας Σιδηρόπουλος, στέλεχος του ΚΚΕ

Καβάλα: «Ισορροπιστής αεροσκαφών»
Το έργο «Ισορροπιστής Αεροσκαφών» του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη με την ερμηνεία του Δημήτρη Πιατά παρουσιάζει την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας.

Καβάλα: Χριστουγεννιάτικα περίπτερα
Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Καβάλας θα διαθέσει συνολικά εννέα πάγκους, έξι στην πλατεία Ελευθερίας και τρεις στην πλατεία Καπνεργάτη, για την πώληση χριστουγεννιάτικων ειδών, διακοσμητικών ειδών, κεριών και κρασιών. Οι πάγκοι θα είναι διαστάσεων 2,5 μέτρα και θα διατεθούν από το Δήμο Καβάλας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν σχετικό αίτημα μέχρι και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Καβάλας.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος