Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Καβάλα: 24ωρες απεργίες των φαρμακοποιών
Εικοσιτετράωρες κυλιόμενες απεργίες ξεκινούν από σήμερα και οι Φαρμακοποιοί της Καβάλας ενάντια στα νέα μέτρα για τα γενόσημα και τον τρόπο λειτουργίας των Φαρμακείων. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου, Αναστασία Ρακιντζή η κυβέρνηση προωθεί την είσοδο μεγάλων αμερικάνικων πολυεθνικών εταιρειών που θα έχει ως αποτέλεσμα την άλωση του κλάδου.

Καβάλα: Τριήμερη επίσκεψη του Τρύφωνα Αλεξιάδη
Τριήμερη επίσκεψη εργασίας στην Καβάλα πραγματοποιεί από σήμερα (Δευτέρα) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης
Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Επιμελητήριο Καβάλας με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής, ενώ στις 2 στο κτίριο που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ Καβάλας θα έχει συνάντηση εργασίας με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου.
Αύριο (Τρίτη), θα έχει επαφές με τον Περιφερειάρχη, τους Βουλευτές, τους αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Κ. στο γραφείο του Αντιπεριφερειάχη, ενώ στις 2 μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».
Ο κ. Αλεξιάδης την Τετάρτη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Καβάλα: Την Τρίτη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Αύριο Τρίτη (27 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Καβάλας κατά των μνημονίων, στις 6.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με ανακοίνωσή της Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί τους πολίτες σε μια εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης που δέχονται.

Καβάλα: Πέθανε ο Μανώλης Γενικόπουλος
Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 76 ετών, ο δημοσιογράφος Μανώλης Γενικόπουλος. Ήταν διευθυντής της εφημερίδας Πρωινή της Καβάλας από τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα.

Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα (26-10-2015) στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα μεταξύ ανισόπεδου κόμβου Γαληψού και ανισόπεδου κόμβου Μουσθένης, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής νέων επαγωγικών βρόγχων για την ανίχνευση και καταμέτρηση της κυκλοφορίας. Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν, εκτός από τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες έως το τέλος των εργασιών, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού.

Καβάλα: Στη μνήμη του Κρίτωνα Κονσουλίδη
Ο Δήμος Καβάλας και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Καβάλας στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τιμώντας τη μνήμη του Καβαλιώτη ανθυπολοχαγού πεζικού Κρίτωνα Κονσουλίδη, διοργανώνουν την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 στις 10.30 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην μαρμάρινη προτομή του ήρωα μαχητή του Ελληνοαλβανικού μετώπου στην ομώνυμη πλατεία Κονσουλίδη (πλησίον Εθνικής Τράπεζας).

Καβάλα: Ο έρωτας στα χρόνια της φυματίωσης
Εκδήλωση με θέμα την ασθένεια της φυματίωσης και τις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της εποχής, τα Σανατόρια διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, η Α΄ Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου και η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
Σήμερα Δευτέρα (26 Οκτωβρίου), στις 7 το απόγευμα, στον δημοτικό κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ, θα προβληθεί η ταινία της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Πνοή Ζωής». Πρόκειται για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα τη Φυματίωση και τον Έρωτα που δημιούργησαν ο Δημήτρης Βερνίκος και η Πόλυς Βλάχου.

Καβάλα: 146 φιάλες αίματος ακόμη
Συνολικά 146 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν κατά τις διήμερες αιμοληψίες που πραγματοποίησε την Παρασκευή και το Σάββατο στην Καβάλα, ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών δωρητών οργάνων σώματος.

Καβάλα: 500 συμμετοχές στο νυχτερινό αγώνα δρόμου
Με περισσότερες 500 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Καβάλα, ο αγώνας Kavala Night City Run, που διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά η Λέσχη Φιλάθλων και δήμος Καβάλας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας.

Αθλητικές ειδήσεις
Την ήττα γνώρισε από τον Κόροιβο στο Κλειστό της Καλαμίτσας η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με σκορ 89-74. Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνική κατηγορίας, ο ΑΟΚ ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον Εθνικό Αγιονερίου στο «Ανθή Καραγιάννη». Νίκη για τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας με 1-0 στην Κοζάνη. Λευκή ισοπαλία απέσπασε στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος.

Αίθριος καιρός
Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις επικρατεί σήμερα η ΕΜΥ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος