Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Νέα άφιξη προσφύγων
Στο λιμάνι της Καβάλας αποβιβάστηκαν χθες το βράδυ περίπου 1200 Σύριοι μετανάστες προερχόμενοι από την Μυτιλήνη. Η συντριπτική πλειοψηφία τους ταξίδευσε για την Θεσσαλονίκη με τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας ενώ επιστρατεύθηκαν και 5 τουριστικά λεωφορεία αλλά και αρκετά Ταξί που μετέφεραν τους μετανάστες μέχρι τα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την Αστυνομία διευκόλυναν χωρίς προβλήματα την μετακίνηση των προσφύγων.

Καβάλα: «Αν χρειαστεί θα αναλάβουμε μερίδιο στη φιλοξενία προσφύγων»
Άγνοια σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στην Καβάλα δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα. Για τον λόγο αυτό ζήτησε από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Εμμανουηλίδη να διερευνήσει το θέμα μέσω του αρμόδιου υπουργού. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας, αν χρειαστεί η Καβάλα να μοιραστεί το βάρος αυτό με άλλους νομούς της Περιφέρειας, ο Δήμος Καβάλας είναι διατεθειμένος να αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.
Να μην υπάρξει καμία σχετική απόφαση χωρίς τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας, ζητά με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος της Ζωής μας», δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος.

Καβάλα: Δεκτές από την ΠΕΔ οι προτάσεις για Χωροταξικό
Εξαιρετικής σημασίας για την Καβάλα χαρακτήρισε το Χωροταξικό Σχέδιο Α.Μ.-Θ., ο αντιδήμαρχος Καβάλας, Δημοσθένης Τουλκίδης. O Δήμος Καβάλας κατέθεσε την δική του πρόταση πάνω στην συγκεκριμένη μελέτη, προτάσσοντας την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου που έχουν στην συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και το νέο Λιμάνι Καβάλας. Οι αλλαγές αυτές που πρότεινε ο Δήμος Καβάλας έγιναν δεκτές από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αν. Μακεδονίας Θράκης και στη συνέχεια θα προωθηθούν στη διοίκηση της Περιφέρειας για έγκριση.

Καβάλα: Θανατηφόρο τροχαίο στην παραλιακή Εγνατία
Ένας 40χρονος από την Καβάλα τραυματίστηκε θανάσιμα χθες στις 4.15 το απόγευμα στην παραλιακή Εγνατία Οδό στο ύψος του Πύργου, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε με κατεύθυνση προς την Καβάλα βγήκε από την πορεία του και ανετράπη.

Καβάλα: Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής για τα «Κτίρια της λήθης»
Την ανάγκη ανάδειξης των κτιρίων αρχιτεκτονικής αξίας τόνισε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συλλόγους Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας Γιάννης Νεστορίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα στο πλαίσιο της 3ης Εβδομάδας Αρχιτεκτονικής με θέμα «Τα Κτίρια της Λήθης». Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες, φωτογραφίες, φωτισμούς κτιρίων με επίκεντρο τα παλιά κτίρια της πόλης.
Η έναρξη του διήμερου των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου) στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Καπνεργάτη.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και ο Περιφερειακός Σταθμός Καβάλας.

Θάσος: Συνάντηση κοινωνικών συνεταιρισμών
Συνάντηση – ημερίδα των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Πρίνου.
Στη συνάντηση – ημερίδα θα γίνει η παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (e shop), η οποία υλοποιείται από τον εταίρο της σύμπραξης Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Πρίνου Θάσου ”Δήμητρα” και στοχεύει να μετατραπεί σε μία διαρκή ηλεκτρονική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ της περιοχής, όπου ο κάθε φορέας θα έχει το δικό του ηλεκτρονικό σταντ– ράφι.

Άστατος ο καιρός
Άστατος προβλέπεται ο καιρός και για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με νεφώσεις, βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος