Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Αν.Μακεδονία: Ελαφρά άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ
Αυξημένη εμφανίστηκε η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς Καβάλας και Δράμας, κατά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015.

Στο νομό Καβάλας, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε ποσοστό 32,69% (αυξάνοντας τη δύναμή του κατά μια ποσοστιαία μονάδα), η ΝΔ 31,19%, η Χρυσή Αυγή 7,86%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,01%, το ΚΚΕ 4,39%, η Ένωση Κεντρώων 4,32%, οι ΑΝΕΛ 4,22% και το ΠΟΤΑΜΙ 3,16%. Η Λαϊκή Ενότητα έλαβε 2,76%.

Στο νομό Καβάλας εκλέγονται οι Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου από το ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από τη Ν.Δ.

«Τελειώσαμε με το παλιό, εμείς μπορούμε να κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια. Στο εξής έχουμε μπροστά μας να βαδίσουμε σε ένα δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο κ.Εμμανουηλίδης. «Ευχαριστούμε το λαό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να τελειώνουμε με τα μνημόνια» υποστήριξε ο κ. Μορφίδης. «Έχουμε επίγνωση των ευθυνών που αναλαμβάνουμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του ελληνικού λαού» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Παπαφιλίππου.

Στο νομό Δράμας, η ΝΔ έλαβε ποσοστό 31,9% (μειωμένο κατά 2,5 μονάδες σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο), ο ΣΥΡΙΖΑ 29,70% (αυξάνοντας τη δύναμή του κατά 3 μονάδες), τρίτο κόμμα αναδείχθηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,56% και ακολουθούν οι Χρυσή Αυγή 7,05%, ΠΟΤΑΜΙ με 5,80%, Ένωση Κεντρώων 4,34%, οι ΑΝΕΛ 3,69%, ΚΚΕ 3,10%, ενώ η Λαϊκή Ενότητα έλαβε 2,38%.

Στο νομό Δράμας εκλέγονται οι Δημήτρης Κυριαζίδης από τη ΝΔ, ο Νίκος Καραγιαννίδης, από το ΣΥΡΙΖΑ και η Χαρά Κεφαλίδου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Καβάλα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη βιασμού ανήλικης
Στη δημοσιότητα δόθηκαν το Σάββατο τα στοιχεία και η φωτογραφία του 37χρονου Καβαλιώτη Βασίλη Χαϊτίδη, οποίος την Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος για την επίθεση σε 13χρονο κορίτσι, τον περασμένο Ιούλιο στην Κακόπλακα Καλαμίτσας Καβάλας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, αποπλάνηση ανήλικης και πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις.
Η αστυνομία ταυτοποίησε το δράστη από άλλη υπόθεση, για την οποία οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορίας της προσβολής δημοσίας αιδούς.

Καβάλα: Νεκρός 50χρονος
Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δασάκι της Παναγούδας στην Καβάλα, ένας 50χρονος από τη Θεσσαλονίκη. Η αστυνομία απέκλεισε εγκληματική ενέργεια.

Καβάλα: 1500 μετανάστες το βράδυ του Σαββάτου
Περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες έφθασαν το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Καβάλας. Για τη μετακίνησή τους, χρησιμοποιήθηκαν 50 ταξί, 3 τουριστικά λεωφορεία, ενώ το υπεραστικό ΚΤΕΛ εκτέλεσε 20 δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη.

Καβάλα: Εργαστήρι επιχειρηματικής ανακάλυψης
Θεματικό Εργαστήριο επιχειρηματικής ανακάλυψης για τους κλάδους μεταποίησης των Χημικών & Πολυμερών Υλικών, καθώς και της παραγωγής Ηλεκτρονικών & Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού πραγματοποιεί η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., στον Πολυχώρο «Μπάτης» στην Καβάλα, την επόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, για την έρευνα και καινοτομία στους συγκεκριμένους κλάδους.

Καβάλα: Τα παιδιά γιορτάζουν την Ειρήνη
Εκδήλωση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, με τίτλο «Η Ειρήνη στα χέρια των παιδιών» πραγματοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ειρήνης που γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου. Η δράση αφορά συζήτηση για την αξία της Ειρήνης, συμπλήρωση της ακροστιχίδας της ειρήνης, απεικόνιση σε ζωγραφική του ποιήματος «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου, αποτύπωση σε χαρτόνι ειρηνικών μηνυμάτων των παιδιών σχηματίζοντας το σήμα της ειρήνης και τραγούδια της Ειρήνης με μουσική και κίνηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Δευτέρα) στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Αγίου Λουκά στις 6 το απόγευμα.

Δράμα: Αυλαία για το Φεστιβάλ Ταινιών
H αυλαία του 38ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας έπεσε το Σάββατο με την απονομή των βραβείων τόσο για το ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα όσο και για το διεθνές που φέτος έκλεισε τα 21του χρόνια.
Για το ελληνικό τμήμα, ο Χρυσός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία «Σύκο» σε σκηνοθεσία του Νικόλα Κολοβού καιο Αργυρός Διόνυσος στον «Euroman» του Γαβριήλ Τζάφκα
Στο διεθνές τμήμα, το Grand Prix 2015 απονεμήθηκε στην ταινία «Tranquillity of Blood» του Senad Sahmanovic από το Μαυροβούνιο.

Καβάλα: Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής για τα «Κτίρια της λήθης»
Με τίτλο «Τα κτίρια της λήθης» θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η 3η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής, από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων νομού Καβάλας.

Άστατος ο καιρός
Άστατος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με αυξημένες νεφώσεις και διαστήματα με βροχές. Οι άνεμοι πνέουν ανατολικοί3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος