Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Πρωινό δελτίο ειδήσεων

Καβάλα: Συνελήφθη ο δράστης επίθεσης σε ανήλικη
Έναν 37χρονο από την Καβάλα, συνέλαβε η αστυνομία μετά από ταυτοποίηση στοιχείων και αξιοποίηση μαρτυριών, για την επίθεση σε βάρος 13χρονου κοριτσιού στις 15 Ιουλίου 2015 στην παραθαλάσσια περιοχή Κακόπλακα Καλαμίτσας Καβάλας. Η αστυνομία οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο άτομο από άλλη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε από το αυτόφωρο για προσβολή δημοσίας αιδούς. Ο κατηγορούμενος το πρωί θα οδηγηθεί στον Ανακριτή, καθώς η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Απόρριψη ασφαλιστικών των ΕΛΠΕ κατά της Energean
Στην επί της ουσίας απόρριψη των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά της Energean Oil & Gas, με αφορμή τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στην Λεκάνη του Πρίνου, προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Καβάλα: Ψήφο στους ΑΝΕΛ κατά της διαπλοκής ζητά ο Παναγιώτης Σγουρίδης
Την πεποίθησή του ότι ο λαός θα στηρίξει τους ΑΝΕΛ εκτιμώντας την ουσιαστική τους παρουσία στη συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά τους στα βήματα καταπολέμησης της διαπλοκής και το έργο που έγινε, εξέφρασε χθες από την Καβάλα ο πρόεδρος της Επιτροπής εκλογικού αγώνα του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης. Το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ, ανέφερε, στηρίζεται κυρίως στην ανάπτυξη της παραγωγής, της μεταποίησης και του τουρισμού.
Ο κ.Σγουρίδης παρουσίασε του ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στο νομό Καβάλας, στο οποίο μετέχουν οι Βαγγέλης Παππάς, Γαρυφαλλιά Τσίγκα, Γιώργος Τσακίρης, Παναγιώτης Μαντέχος, Δήμητρα Γκαγκούτη και Κωνσταντίνος Τζιδημόπουλος.

Προεκλογική δραστηριότητα
** Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος θα μιλήσει σε προεκλογική εκδήλωση, στη Δράμα στο ”ΝΗΣΑΚΙ” την Πέμπτη (17 Σεπτέμβρη) στις 7:30 το απόγευμα.

** Σύμφωνα με το πρόγραμμα περιοδειών των υποψηφίων του Κ.Κ.Ε. στο νομό Καβάλας, σήμερα ο Χρήστος Ποτόλιας θα περιοδεύει σε Ιχθυόσκαλα, ΔΕΗ, δικαστήρια και Πυροσβεστική. Η Αναστασία Καραγιώργη στο Ταχυδρομείο και το απόγευμα στα εμπορικά καταστήματα. Ο Θόφωρος Συμεωνίδης στην Ιχθυόσκαλα και το απόγευμα στα γυαλοχώρια, ο Δημήτρης Καγιάσας στη ΔΕΥΑΚ, το μεσημέρι στο αμαξοστάσιο του δήμου και το απόγευμα στην αγορά, η Χαρούλα Πηλίτση στα καφέ της Χρυσούπολης και ο Νίκος Χρυσάφης το απόγευμα θα μιλήσει στη Σκάλα Μαριών.

** Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του πολιτικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης θα βρεθεί σήμερα στην Καβάλα. Στις 10.30 το πρωί θα δώσει συνέντευξη τύπου για τις επερχόμενες εκλογές και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Καβάλα: Ικανοποιήθηκαν 496 αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ
Συνολικά 469 από τις 494 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Καβάλας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύη του δήμου, οι υπόλοιπες αιτήσεις θα καλυφθούν με τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που ισχύουν σήμερα.

Καβάλα: Καταβάλλονται τα επιδόματα ΑμΕΑ του διμήνου
Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας γίνεται γνωστό ότι από 16 Σεπτεμβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη θα ξεκινήσει η πληρωμή των δικαιούχων επιδομάτων διμήνου Ιουλίου – Αυγούστου 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, με την κατάθεση των χρημάτων τους στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Ενστάσεις για απορριπτέους δράσης αγροτικής Ανάπτυξης
Αναρτήθηκαν οι Αναλυτικές Καταστάσεις των Απορριπτόμενων Πληρωμής της Δράσης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν ενστάσεις έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το ωράριο των γραφείων διαβατηρίων για τις εκλογές
Ανοικτά θα είναι το Σαββατοκύριακο τα Γραφεία Διαβατηρίων και Αστυνομικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015. Το ωράριο λειτουργίας τους θα είναι το Σάββατο από τις 7.30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Καβάλα: Ενημέρωση για το Λέμφωμα
Ενημερωτική Διάλεξη με θέμα «Νεότερες θεραπευτικές εξελίξεις στα λεμφώματα» διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα, αύριο (Τετάρτη), στη 1.30 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Προσκεκλημένος Ομιλητής θα είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ιωάννης Κοτσιανίδης.

Αίθριος ο καιρός
Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος