Ιαπωνία: Βρέθηκαν μαύρα σωματίδια στο εμβόλιο της Moderna

Η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση μιας παρτίδας του εμβολίου της Moderna κατά της Covid-19, αφού βρέθηκε μια ξένη ουσία σε ένα φιαλίδιο. Ένας φαρμακοποιός εντόπισε πολλά μαύρα σωματίδια σε ένα φιαλίδιο του συγκεκριμένου εμβολίου στη νομαρχία Καναγκάουα. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 3.790 άτομα είχαν ήδη εμβολιαστεί από τη παρτίδα.

Αυτό συνεβη σχεδον μία εβδομάδα μετα αφότου η Ιαπωνία ανέστειλε τη χρήση περίπου 1,63 εκατομμυρίων δόσεων Moderna λόγω μόλυνσης. Ο φαρμακοποιός βρήκε τα μαύρα σωματίδια ενώ έκανε έλεγχο για ξένες ουσίες πριν από τη χρήση του εμβολίου.

Δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για κινδύνους για την υγεία που προκλήθηκαν από το δυνητικά μολυσμένο εμβόλιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Takeda Pharmaceutical, η οποία πωλεί και διανέμει το εμβόλιο στην Ιαπωνία, ανέστειλε τη χρήση τριών παρτίδων του εμβολίου αφού βρέθηκαν «ξένα υλικά» σε δόσεις μιας παρτίδας περίπου 560.000 φιαλιδίων.

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Rovi, η οποία εμφιαλώνει το εμβόλιο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι μια γραμμή παραγωγής στην Ισπανία θα μπορούσε να είναι η αιτία του προβλήματος και πρόσθεσε ότι διεξάγει έρευνα.

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η ξένη ουσία που βρέθηκε σε εμβόλια στο νότιο νομό Οκινάουα ίσως οφειλόταν σε σύριγγες οι οποίες δεν ειχαν τοποθετηθεί σωστά.

Η Ιαπωνία προσπαθεί να αντιμετωπίσει την έξαρση των κρουσμάτων της Covid, ενώ φιλοξενεί τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο, η εθνική εκστρατεία εμβολιασμού είναι σχετικά αργή, με μόλις πάνω από το 40% των Ιαπώνων να έχει εμβολιαστεί πλήρως και περίπου το 50% να έχει λάβει μία δόση.

ΠΗΓΗ: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος