Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Γάζα ανακοίνωσε το θάνατο 33 ανθρώπων από ισραηλινά πλήγματα

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο 33 ανθρώπων, «εκ των οποίων πάνω από τους μισούς ήταν παιδιά» σε ισραηλινά πλήγματα στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Μαχμούντ Μπασάλ έκανε λόγο για «τουλάχιστον 33 μάρτυρες, εκ των οποίων πάνω από τους μισούς ήταν παιδιά», σε «σειρά σφοδρών ισραηλινών επιδρομών μετά τα μεσάνυχτα και τα ξημερώματα σήμερα (Κυριακή) σε διάφορες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας».

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν «σε ισραηλινά πλήγματα σε σκηνές εκτοπισμένων στην περιοχή Αλ-Μαουάσι», στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του θύλακα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μπασάλ, άλλα πλήγματα στοχοθέτησαν το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιδρομή με στόχο μια κατοικία στην Τζαμπάλια.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος