Η Βρετανία αφαίρεσε τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων

Τη Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS), οργάνωση που ήταν επικεφαλής της συμμαχίας των ανταρτών που ανέτρεψε τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, αφαίρεσε σήμερα (21/10) η βρετανική κυβέρνηση από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η HTS, πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση το 2017 και ήταν παράνομη η υποστήριξή της ή η ένταξη σε αυτήν.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα επανεξετάσει το θέμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποχαρακτήρισε την HTS τον Ιούλιο. Ο ηγέτης της HTS Άχμεντ αλ Σάρα σήμερα είναι πρόεδρος της Συρίας.

Στην ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση αναφέρει ότι η διαγραφή της HTS από τον κατάλογο θα καταστήσει ευκολότερη τη συνεργασία με τις νέες Αρχές της Συρίας. Σκοπεύει επίσης να συνεργαστεί με τη Δαμασκό για να εξαλείψουν το πρόγραμμα χημικών όπλων του Άσαντ.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Συρίας Μοχάμαντ Νιντάλ αλ Σάαρ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ελπίζει εντός των επόμενων μηνών να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στη χώρα του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος